Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aslanapa İlokulunda atık pil toplama kampanyası

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Aslanapa İlkokulu'nda atık pil toplama kampanyası başlatıldı.Öğrenciler her sabah kullanımı sona eren atık pilleri getirip, okuldaki atık pil kutusuna bırakıyorlar.

        Aslanapa Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Acar, kampanya ile öğrencilere çevre bilincini yerleştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Acar, ''Özellikle cıvanın bir şekilde doğada bulunması, eser miktarda dahi olsa çok ciddi zararlar ortaya çıkarabiliyor. Atık pillerde bulunan bir gram civanın o veya bu şekilde doğaya atılması durumunda; 20 ton sebze, 10 milyon litre temiz suyu zehirlediği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya koyuldu. Sadece bir adet kalem pilin denize atılması durumunda, 2 ton balık pilin içerdiği cıva sebebiyle zehirleniyor. Hatta yine bir adet kalem pilin toprağa bırakılması sonucu, birkaç ay içerisinde çevresindeki 6 metrekare toprağı tamamen zehirlediği bilim adamları tarafından defaatle ifade edildi. Atık pillerden doğaya sızan bu ağır metallerin temiz içme sularına karışması durumunda ise insanlar; kanser, böbrek rahatsızlıkları ve karaciğer rahatsızlıkları ile karşı karşıya kalıyorlar. Bugün kanser vakalarının en az yüzde 15'inin atık pillerin doğaya ve içme sularına karıştırdıkları ağır metallerden kaynaklandığı düşünülüyor. Bizlerde okullarımızda öğrencilerimize bu bilinci yerleştirip faydalı birer birey olarak yetişmelerini istiyoruz.'' diye konuştu (YD-EFE)

        06.01.2018 12:37:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler