Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Mustafa Koca: İçme sularına 'asit karıştığı' iddiaları gerçeği yansıtmıyor

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 2 gün önce ilçede yaşanan asit tankeri kazası sonrası 'yola dökülen asitin içme sularına karıştığı' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

        Asit tankerinden yola asit dökülmesi olayı sonrası belediye su işleri ekiplerinin gerekli incelemeleri yaptığını belirten Başkan Koca, "Şehir içme suyu depolarımızın da bulunduğu Köprücek köyümüzde iki gün önce yaşanan asit tankerinden yola asit dökülmesi olayı üzerine halkımızı herhangi bir sıkıntı ve tehlikeye düşürecek durum yaşanmaması adına ekiplerimiz alarma geçti. Asit tankerinin asit dökerek ilerlediği 10 kilometre mesafenin bitiş noktası Köprücek köprümüzün üzeri olmuştur. Belediyemiz su depoları ise olay yerine 1 kilometre mesafededir. Ayrıca depolarımıza gelen içme sularımız Sarıayak, Alpınız köyleri hattından geldiği için su şebekemize karışma ihtimalide yoktur. İlçemiz sağlık ekipleri yaptıkları değerlendirmelerde asidin lokal dökülme olduğundan etkisinin olmayacağı belirtildi. Bizler yinede halkımızın sağlığı için her gün gerekli tetkikleri yapmaya devam edeceğiz"dedi.

        Yola dökülen asit nedeniyle tehlikeli bir hal alan karayolu için sürücüleri uyaran Başkan Koca, "Karayolları Şube Şefliğimiz ve Emet Bor İşletme Müdürlüğümüzle olayla ilgili gerekli görüşme ve bilgi alışverişlerinde bulunulmuştur. Olay yerinde kurumlarımızca gerekli temizlik çalışmaları yapılmış, yapılmaya da devam etmektedir. Halkımızın güvenliği için olayın meydana geldiği yolda sürücülerimizin dikkatli olmalarını ve mecbur kalmadıkça bu güzergahı kullanmamalarını öneriyoruz. Valiliğimiz yetkilileri de olayla ilgili gerekli çalışma ve tedbirleri almaktadır. Kaza yapan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum "diye konuştu.(EFE)

        06.01.2018 12:46:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler