Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Danimarka'ya Yalova'dan açık deniz destek gemisi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Mercan

        YALOVA (İHA) - Yalova'da bulunan Cemre Tersanesi tarafından Danimarka'da açık deniz faaliyetlerinde destek amaçlı kullanılacak 81 metre boyundaki gemi törenle denize indirildi.

        Yalova'nın Altınova ilçesinde tersaneler bölgesinde kurulu bulunan Cemre Tersanesi'nde inşa edilen açık deniz destek gemisi için tören düzenlendi. Törene Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek ile gemi sahibi ESVAGT adına Proje Müdürü Henrik Ovesen katıldı. 81 metre boyunda ve 17 metre genişliğindeki geminin suya indirilişi öncesinde söz alan Gülcek, 52. gemiyi suya indirmenin haklı gururunu taşıdıklarını dile getirdi. Gülcek, halen farklı tip ve boyutta 10 geminin inşasının sürdüğünü hatırlattı. Danimarka ile iyi bir ticaret ilişkisi içerisinde olduklarının altını çizen Gülcek, bundan sonra da bir çok gemiyi Danimarka için inşa edeceklerine inandıklarını dile getirdi. Gemi denizde sürecek bir kaç işlemin ardından Danimarka'ya doğru yola çıkacak.

        (SÇ-MŞ)

        06.01.2018 12:49:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler