Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çaturoğlu, incelemelerde bulundu

        (Fotoğraflı)

        Sertaç Özdemir

        ZONGULDAK (İHA) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak'ta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Çaturoğlu'na ziyarette İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediyesi Gurup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel eşlik etti.

        AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne yeni atanan Uzman Dr. Ertuğrul Güner'i ziyaret etti. Ziyarette yeni görevinde Güner'e başarılar dileyerek şunları söyledi; "Bu kutsal ve zorlu görevde bizler ne tür bir talebiniz olursa bu şehrin büyümesi konusunda her zaman yanında olacağız. 2017 yılını geride bıraktık orada yaptıklarımız, yapamadıklarımız ve yapacaklarımızı değerlendirerek 2018 yılına bir yol çizerek yolumuza devam edeceğiz. En önemli konulardan bir tanesi sağlık. İnsan yaşantısını direk ilgilendiren bir konu. Bu noktada yeni yapılanma çerçevesi içerisinde görev alan arkadaşlarımızla birlikte, bu yoğun temposu sizleri bekliyor olacak. Bizler de Ankara'da bu işlerin takipçisi olacağız. Sağlık Bakanlığı'na ben kendim sıkı sık gidiyorum. Gerekli yapılacak çalışmaları takip ediyorum sürekli. Sağlık Bakanlığı topu size attı. Arazi, proje ne gerekiyorsa 'Benden para isteyin ve gereğini yapın' dedi. Sağlık Yönetimi Genel Müdürünü de ziyaret ettik. Gerekli kadroları eksikliklerini de ilettik. Sizlerden güzel çalışmalar bekliyoruz. Hizmetlerin alınması ve sunulmasında bizlere ne görev düşüyorsa biz sizin yanında olmaya hazırız."

        Güner: "Hastane bazında pek eksiğimiz kalmayacak"

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sağlık Müdürü Güner, "Ben ekibim sorumluluğumuzun farkındayız, desteğinizi hissediyoruz. Zonguldak için iyi şeyler yapmak istiyoruz. Bir elin nesi var iki elin sesi var demişler. Hep beraber olduğumuz sürece bence çok fazla şeyler yapacağız. Malum şehrin bir hastane ihtiyacı var. O da bir an önce başlayacak gibi duruyor. Alaplı'da hastanemiz için ağaçlar temizlendi. Orada bir inşaat başlayacak. Gökçebey'de ki hastane inşaatımızın yüzde 12-13'ü oldu. Hızlı gidiyor. Kasım 2018 de bitecek gibi duruyor. Hastane bazında pek bir eksiğimiz kalmayacak. Kilimli programa alındı. Onunla ilgili yazışmalarımız yaptık. Eksiğimiz aile sağlığı merkezi var. Birinci basamak eksikliklerimiz var. Onunla ilgili ödeneğimiz de İl Özel İdareye aktarıldı, projelerimizi sunduk. 2018 yılında çoğunluğu yapılacak ve bitecek" dedi.

        Milletvekili Çaturoğlu ve beraberindekiler 69 Ambarları'nda yapımları devam eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 112 ve AFAD hizmet binalarının inşaatları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün BAKKA destekli Kozlu Su Sporları Tesisleri inşaatında incelemelerde bulundular.

        Çaturoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün hizmet binasının önünde yaptığı açıklamada "Yaklaşık 7 milyon TL ihale bedeli olan binanın bitirilmesi için 400 gün öngörülmüş. Binanın 15 Ağustos 2018 yılında bitirilmesi hedefleniyor" dedi. Çaturoğlu, 112 ve AFAD Hizmet binası önünde yaptığı açıklamada ise "6 milyon 900 bin TL ödeneği olan binanın yüzde 99'u bitirildi. Binamız çok kısa zamanda tamamlanarak hizmete girecek ve kurumların kullandığı çağrı merkezi numaraları sonlandırılarak 112 çağrı merkezi adı altında tek numaraya geçilerek kargaşa ortadan kalkmış olacaktır. Kozlu Su Sporları Tesislerinde inceleme yapan Çaturoğlu burada yaptığı açıklamada şunları söyledi; Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızın desteği ile yapımı devam eden Kozlu Su Sporları Merkezi inşaatımız devam etmektedir. Proje bedeli 1 milyon 100 bin TL'dir. İnceleme yaptığımız inşaatların yaklaşık toplam maliyetleri 15 milyonu bulmaktadır. İlimiz hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

        (SÖ-SÖ-Y)

        06.01.2018 13:01:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler