Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'nun suları denetim altında

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), şebeke hatları vesilesiyle kullanılan içme suları ve atık suları sürekli denetim altında tutuyor.

        OSKİ Genel Müdürlüğünün Ordu genelinde bulunan 44 adet aktif arıtma tesisinin 25 adedi içme suyu ve 19 adedi atık su arıtma tesisi olarak hizmet veriyor. Kurulan son sistem laboratuvarlarda içme suyu ve atık suların numuneleri tahlil edilerek, bu numunelerin günlük, haftalık ve aylık sürekli denetimi yapılarak rutin kontrolleri gerçekleştiriliyor. Dünya standartlarının gerektirdiği tüm kriterleri yerine getiren OSKİ, Altınordu içme suyu laboratuvarını da akredite etme başarısını gösterdi.

        Faaliyetlerini diğer yıllarda olduğu gibi 2017'de de yoğun bir şekilde sürdüren OSKİ ekipleri, içme suyundan toplam 5 bin 862 adet ve kanalizasyon suyundan da bin 939 adet numune alarak laboratuvarlarda analizlerini gerçekleştirdi. Böylece Ordu'da içme suyu ve atık sular sürekli gözlem ve denetim altında tutuluyor.

        Arıtma tesisleri ve laboratuvarlarıyla birlikte Ordu genelinde içme suyu hizmeti sağlayan OSKİ, 620 adet içme suyu deposu ile tüm şebekelere klorlanmış ve dezenfekte edilmiş içme suyu verirken, köyden mahalleye dönüşen mahallelerin tamamına da bu sayede klorlanmış içme suyu temin ediyor.

        (MAK-SLH-Y)

        06.01.2018 14:08:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler