Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muşlular 'Sarıkamış Şehitleri' için yürüdü

        - Muş Valisi Aziz Yıldırım:

        - "Gerek içeride, gerek dışarıda, dahili ve harici düşmanlara karşı ordumuzun dimdik ayakta olması, Mehmetçik'imizle beraber vatandaşımızın da, sivillerin de kendini vatan-millet savunmasında görevli görerek bu mücadeleye katılması, zaten Türk milletinin büyük bir onurudur, gayretidir"

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş'ta binlerce kişi Sarıkamış şehitleri için düzenlenen etkinlik kapsamında yürüyüş yaparak dualar etti.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonu ile binlerce kişi Sarıkamış şehitleri için yürüdü. Düzenlenen yürüyüş, Hükümet Konağı önünden başlayarak Gençlik Merkezi'ne kadar devam etti. Yürüyüşe Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumu müdürleri ve çok sayıda öğrenci ile binlerce vatandaş katıldı. Ay yıldızlı bayraklarla tamamlanan yürüyüşün ardından şehitlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Daha sonra konuşan Vali Aziz Yıldırım, 103 sene evvel gerçekleştirilen Sarıkamış hareketinde binlerce Mehmetçik'in şehit düştüğünü hatırlattı. Vatan, millet savunması için dondurucu soğuğun veya yakıcı sıcağın öneminin olmadığını belirten Vali Aziz Yıldırım, "Hepimiz biliyoruz ki, vatan millet savunması için soğuğun olması, Sarıkamış'ta, Allah-u Ekber Dağlarında dondurucu soğuğun olması, Yemen çöllerinde yakıcı güneşin olması hiçbir şeydir. O insanlar da belki biliyorlardı ki oralarda şehit düşecekler, ama gözlerini hiçbir zaman en ufak bir şekilde kırpmadılar, kalplerinde en ufak bir tereddüt olmadı ve hepsi seve seve vatan millet için, din diyanet için, komutanlarının yapmış oldukları savaş planı doğrultusunda o dağlara gitmekten, soğuğa karşı durmaktan çekinmediler ve birçoğu şehit oldu. Her ne kadar bizim Mehmetçik'imiz o soğukta mücadele vermişse, aynı şekilde Çanakkale'de de, Sakarya Meydan Muharebesi'nde de bu mücadeleyi vermekten, şehit olmayı göze almaktan hiçbir zaman çekinmemiştir" dedi.

        Konuşmasında gençlere seslenen Vali Yıldırım, "Bugünün gençleri; sizler, bizler, bu vatan milletin savunması için gözümüzü hiçbir zaman kırpmayacağız, bu vatan toprağının başkalarının eline geçmemesi için de her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bugünün gençliği bunu 15 Temmuz 2016 tarihinde çok rahatlıkla gösterdi. Büyük bir fedakarlıkla, büyük bir kahramanlıkla gösterdi. Ordu, bir devletin olmazsa olmazı, vazgeçilmez unsurlarındandır. Gerek içeride, gerek dışarıda, dahili ve harici düşmanlara karşı ordumuzun dimdik ayakta olması, Mehmetçik'imizle beraber vatandaşımızın da, sivillerin de kendini vatan millet savunmasında görevli görerek bu mücadeleye katılması, zaten Türk milletinin büyük bir onurudur, gayretidir" diye konuştu.

        1877 yılında Kars, Ardahan, Sarıkamış ve Artvin'in Rusların eline geçtiğini dile getiren Vali Yıldırım, şöyle konuştu:

        "İşte bizim askerlerimiz, bu toprakları tekrar almak üzere o soğukta, o karda kışta, elindeki imkanların çok olmadığına bakmaksızın, hareket etti ve bir kısmı orada şehit oldular. Daha sonra bu topraklarımız geri alındı. Bugün, Allah'a şükürler olsun ki Kars da, Ardahan da, Artvin de, Sarıkamış da bugün bizim sınırlarımız içerisindedir. Hepsi bizim cennet vatanımızın cennet köşelerinden bir tanesi. Bunlara çok iyi sahip çıkmamız lazım. Vatanın her bir karış toprağı bizim için kutsaldır. Vatanın her bir çakıl taşı bizim için vazgeçilmez değerdedir. Bunun böyle bilinmesiyle inşallah gelecekte de dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku salmak suretiyle üzerimizde oynanan oyunları hep beraber bertaraf edeceğiz, boşa çıkaracağız. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın, kimselere de fırsat vermesin. Hepinizin huzurunda bugün andığımız, başta Sarıkamış şehitlerimiz olmak üzere bu vatanın ve milletin bekası için, korunması için, canını seve seve veren bütün şehitlerimize, o günlerde gazi olmuş fakat daha sonra Hakk'ın rahmetine kavuşmuş olan bütün gazilerimize, bu vatan milletin bekası için gayret eden, dün olduğu gibi bugün de canını vermeye hazır olan bütün gençlerimizin geçmişlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bugünün gençlerine, bugünün insanlarına, askerimize, polisimize, hepsine hayırlı uzun ömürler diliyor ve bu vatan millet için hepsinin her zaman canını bile vermekten kaçmayacağına inanıyorum."

        Vali Yıldırım'ın konuşmasından sonra program sona erdi.

        (NA-MSA-Y)

        07.01.2018 13:36:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler