Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir Sarıkamış Şehitlerini Andı

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir ilçesinde Sarıkamış Harekatının 103. yıl dönümünde, "Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla bir yürüyüş düzenlendi.

        Akşehir Gençlik Merkezi önünde başlayan yürüyüşe; Akşehir Kaymakam Vekili Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi, Akşehir Garnizon Komutanı İkmal Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, ilçe protokolü, gaziler, öğrenciler, öğretmenler, çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi ile spor kulüpleri katıldı. Akşehir Belediyesi Mehter Grubu eşliğinde yapılan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından dua edildi. Yürüyüş sırasında Akşehir Atlı Okçuluk Spor Kulübü üyelerinin atlarla yaptığı gösteriler de dikkatleri çekti.

        Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi Türk Milleti'nin içindeki milli ruh ateşinin hiçbir zaman sönmeyeceğini belirterek, "Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Sarıkamış'ta, 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da bu memleketin evlatları olarak bizler her zaman bayrak için, ezan için, bu toprak için canımızı feda etmekten hiç çekinmedik, çekinmeyeceğiz ve her zaman bu ruhu yaşatacağız" dedi.

        Akşehir Kaymakam Vekili Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi ise Sarıkamış ruhunun sürekli canlı tutulması gerektiğini belirterek, "Geçmişten alacağımız dersleri geleceğimize yansıtmalıyız. Sarıkamış, Çanakkale ve 15 Temmuz ruhunu sürekli diri tutmalıyız. Üzerinde yaşadığımız topraklar çok kıymetli topraklar. Halen emperyalist güçlerin üzerimizdeki hesapları bitmedi. Bunu hiçbir zaman unutmamalı ve tedbirli olmalıyız" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası hatıra fotoğrafı çekildi.

        (CF-FM-Y)

        07.01.2018 14:28:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler