Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatma Şahin'den Çiftçilere biber fidesi desteği

        (Fotoğraflı)

        Ali Koyuncu

        GAZİANTEP (İHA) - -Nurdağı Ziraat Odası tarafından çiftçilere Kırmızı biber fidesi dağıtılarak ekimi ve yetiştirilmesi hususunda brifing verildi. Çiftçilerin büyük katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Nurdağı İlçe Belediye Başkan Vekili Ekrem Şentürk, Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, Nurdağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü katıldı.

        Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in çiftçilere destek olmayı sürdürdüğünü söyledi. Kırmızı biberin bölge için önemli geçim kaynağı olduğuna dikkat çeken Belpınar, ''Önemli bir yöresel ürünümüz olan kırmızı biber fidesi Nurdağı ilçemizde her yıl çiftçilerimize düzenli olarak dağıtılmaktadır'' dedi.

        Çiftçiye desteğin her yıl artarak devam ettiğini söyleyen Belpınar, ''Kırmızı biber fidesi dağıtımı yaklaşık 50 çiftçimize 10 dönüm olarak her yıl uygulanmaktadır. Kırmızı biber eken çiftçiye Büyükşehir Belediyesinin yüzde 80 katkı sağlıyor. Üreticimiz masrafın sadece yüzde 20 sini karşılıyor. Biber üreticisine verdiği destekten dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz'' diye konuştu.

        (AK-AOA-Y)

        07.01.2018 15:47:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler