Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Veli Baranok yeniden aday

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, olağan genel kurulda yeniden göreve talip olacağını söyledi.

        11 Ocak Perşembe günü yapılacak Konya Berberler ve Kuaförler Odası olağan genel kurul ve başkanlık seçiminde yeniden aday olduğunu açıklayan mevcut başkan Veli Baranok, yarım kalan işleri tamamlamak için yola devam etmek kararı aldıklarını bildirdi. Veli Baranok, "Üyelerimize verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik. Kanunlar çerçevesinde her şeyin en doğrusunu en iyisini yapmaya çalıştık. Bize verilen yetkileri en doğru biçimde üyelerimizin yararına kullandık. Üyelerimizin sorunlarını, içinde bulunduğu zor şartları ve ihtiyacı olan şeyleri ben de bir meslek mensubu olarak çok iyi biliyorum. Karşılaşılan her sorunu ciddiyetle ele aldık ve çözüme kavuşturduk. Göreve geldiğimiz gün itibariyle meslektaşlarımızın yoğun talepleri doğrultusunda, erkek kuaför ve güzellik salonları pazar günleri, bayan kuaför üyelerimize ise salı günleri tatil edilmiştir. Tatil kararına uymayan işyerlerine gerekli kurumlar tarafından ceza uygulanmıştır. Görevde kaldığımız süre içerisinde de pazar ve salı tatil uygulaması devam edecek" dedi.

        "Çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz"

        Görev yaptıkları sürede Konya Huzurevinde sponsorlar aracılığıyla kuaför salonu kurulduğunu ve gönüllü üyeler aracılığıyla ücretsiz hizmet verdiklerini, özel hastanelerle yapılan anlaşmalar sayesinde oda üyeleri için indirim sağlandığını, vefat eden meslek büyükleri için mevlid-i şerif okutulduğunu, "Ustalar Saygı" programı düzenleyerek plaket verdiklerini kaydeden Baranok, "Sosyal aktivite amaçlı üyelerimiz Odamız öncülüğünde Kültür gezisi olarak Çanakkale'ye ve Ürgüp Göreme ile her yıl tatil beldelerine götürülmüş 5 yıldızlı otellerde tatil imkanları sağlanmıştır. Üyelerimize daha hızlı ulaşmak için mesleki konularda hatırlatmalar yaparak cep telefonlarına kısa mesajlarla göndererek ulaştık. Üyelerimizin mesleklerindeki gelişimlere katkıda bulunmak amacı ile malzemelerini sponsor aracılığıyla düzenleyip eğitim salonu kurduk. Burada üyelerimizin mesleki eğitimlerini geliştirmeleri yönünde alanında uzman olan kişileri getirmek ile üyelerimize yönelik bire bir uygulamalı eğitimler verdik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel kuaförlerimizin kaynaşması amacıyla organizasyonlar yaptık. Bay ve Bayan kuaför üyelerimiz için taç model kataloğu bastırıp tüm üyelerimize ücretsiz olarak dağıtımını sağladık. Kayıt dışı çalışan işyerlerini tespit edebilmek amacıyla odamıza kayıtlı olan işyerlerinin camlarına odamızın logolarını yapıştırdık. Camlarında oda logosu olmayan işyerlerini kayıt altına alarak kayıt dışını büyük ölçüde önlemiş olduk. İşyerlerini devretmek ve satmak isteyen üyelerimize, işyerlerinde çalışacak kalfa ve çırak arayan üyelerimize, iş arayan kalfa ve çıraklara bu isteklerini ilan etmek sureti ile yardımcı olduk. Acil kan ihtiyacı olan üyelerimize kolaylık sağladık. Hayat boyu öğrenme kapsamında Meram Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte hijyen kursu düzenledik. Çalışmalarımıza tekrar başkan seçilirsek kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.

        "Gecemizi gündüzümüze katmaya hazırız"

        Veli Baranok tekrar başkan seçilmesi halinde, "Üyelerimizin ayağına odamızın hizmetlerini götüreceğiz. Zaman ve iş kaygısını bu sayede önlemiş olacağız. Geçen dönem üzerinde durulan TOKİ çalışmalarını hızlandıracağız. Her yıl olduğu gibi eğitim seminerleri, pikniklerle oda üyelerimizin kaynaşmasını sağlayacağız. Odamızın marka değerini yükselteceğiz. Odamızı hak ettiği yere taşımak için gecemizi gündüzümüze katmaya hazırız" şeklinde konuştu.

        (İP-Y)

        07.01.2018 15:52:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler