Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Harran Üniversitesi iddiaları yalanladı

        - "Üniversitemiz ile ilgili çıkan haberler asılsızdır"

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Harran Üniversitesi son dönemlerde bir televizyonun haklarında sürekli olumsuz haber yapmasını eleştirerek yıpratma amaçlı asılsız haberlerin yapıldığını açıkladı.

        Şanlıurfa'da bulunan Harran Üniversitesi, son dönemlerde bir televizyonun haklarında yaptığı haberleri "Üniversitemiz ile ilgili çıkan haberler asılsızdır" başlıklı bir açıklamayla yalanladı.

        Projeye destek sağlanmadığı asılsız bir iddiadır

        Üniversite adına yapılan yazılı açıklamada,"Üniversitemiz hakkında son günlerde yıpratma amacıyla asılsız haberler yayınlanmaktadır. Aşağıdaki konuları açıklama gereği duyulmuştur. Üniversitemiz tıp fakültesinde çalışan iki öğretim üyesi yaptıkları bir akademik çalışmanın üniversitemiz tarafından desteklenmediğini iddia ederek üniversitemizi yıpratıcı ifadeler kullanmışlardır. Bu iddiaların aksine bahsedilen çalışmanın yurt dışında uluslararası bir kongrede sunulması için, Haziran 2017'de üniversitemiz tarafından K17111 ve K16176 no'lu BAP projeleri ile destek sağlanmıştır" denildi.

        İşini yapmayana disiplin ya da yer değişikliği cezası veriliyor

        Üniversitenin yaptığı açıklamanın devamında işini yapmayan ya da emniyete intikal edecek derecede huzursuzluk çıkaranlar hakkında soruşturma açıldığını ve soruşturma sonucunda öğretim görevlilerine disiplin yada yer değişikliği cezası verildiği belirtilerek," Bu öğretim üyelerinden birisi hastanenin rutin işleyişinde adaptasyon gösteremediği, bölüm içinde sürekli sorun çıkardığı ve hastalara faydalı olacak ameliyatlarda gösterilmesi gereken performansı göstermediği için, çalıştığı birim tarafından yapılan soruşturma sonucunda disiplin cezası almıştır. Bahsi geçen öğretim üyelerinden birisi bölümündeki başka bir öğretim üyesi ile hastane'de emniyete intikal eden bir kavga yapmıştır. Hastanenin işleyişini, güvenliğini sağlamak ve kavganın tekrarını önlemek amacıyla başka bir birime geçici olarak görevlendirilmiştir. Ayrıca bu kişiler yaptıkları asılsız haberlerle üniversite yönetimini terör örgütleri ile bağlantılı gösterdikleri için haklarında soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

        Bir televizyon kanalı Harran Üniversitesinde ilginç olayların yaşandığını iddia ederek üniversitede dünya çapında ses getiren akademisyenlerin ödüllendirilmesi gerekirken cezalandırıldığını ileri sürmüştü.

        (Şİ-OE-Y)

        08.01.2018 09:56:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler