Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bağlık Mahalle Evi'nin açılışı gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan Veliköy Mahalle Evi ve Kızılpınar Mahalle Evi'lerinin ardından kısa bir süre önce faaliyete başlayan Bağlık Mahalle Evi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

        Bağlık Mahalle Evi açılış törenine, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın eşi Gülseren Albayrak, Tekirdağ ilçe belediye başkanlarının eşleri, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Çerkezköy Belediyesi bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında kısa bir sunum yapan Veliköy Mahalle Evi Kurs Eğitmeni Gülten Altay, "2014 yılında 200, 2015 yılında 800, 2016 yılında da bin 800 kursiyer eğitimlerden faydalandı. 2017 yılında ise kursiyer sayımız bin 850'ye ulaştı. 2017 yılındaki kurslardan Diksiyon ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri tamamlanmış olup, diğer kurslarımız Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi, Bağlık Mahalle Evi, Kızılpınar Kültür Merkezi, Veliköy Mahalle Evi, 29 Ekim Spor Kompleksi ve Belediyemiz Ana Hizmet Binası Seminer Salonu'nda devam etmektedir" dedi.

        Açılış töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Büyüyen Çerkezköy'ün kadınlarını bir araya getirmek istiyorduk. Komşuluk ilişkilerini geliştirmeye, birbirimizi tanımamamız gerektiğine inanıyorduk. Bu kapsamda başlattığımız mahalle evi projemizin 3.'sünü Bağlık Mahallemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

        " Amacımız kadınlarımıza ulaşmaktı"

        Belediye Başkan Vahap Akay'ın konuşmasına, "Bugün aramızda bulunan Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızın değerli eşlerini de görmekten büyük mutluluk duyuyorum" diyerek konuşmasına başlayan Başkanımız Akay, "Biz Mahalle Evi projesine Veliköy Mahallemizde başladık. Veliköy Çerkezköy'ün en uç mahallesidir. Seçim öncesinde kadınlarımıza ulaşmak adına bir hedefimiz vardı. Veliköy eski Belediye Binamızda Mahalle Evimizi oluşturduk. Büyüyen Çerkezköy'ün kadınlarını bir araya getirmek istiyorduk. Komşuluk ilişkilerini geliştirmeye, birbirimizi tanımamamız gerektiğine inanıyorduk. Çerkezköy'e her gün gelen yaklaşık 35 kişi birbiri ile tanışsın diye bu adımı attık" dedi.

        "Bütün kadınlarımız kendi el emeklerinin farkına varsın istedik"

        Veliköy Mahalle Evi'nde yaklaşık 20 kursiyerle başlayan sürecin her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çeken Başkan Vahap Akay, "Kursiyer sayısı her geçen gün attı ve Veliköy Mahallemiz bu işin lokomotifi oldu. Daha sonra ikinci mahalle evimizi Kızılpınar Mahallemizde açtık. Temel çıkış noktamız kentimizde kadınlarımızı aynı çatı altında buluşturabilmekti. Bütün kadınlarımız kendi el emeklerinin farkına varsın istedik. Onların evlerinden çıkıp kendilerine sosyal bir alan oluşturmalarını istedik. Bu sosyal alanda üretimin de bir parçası haline gelsinler istedik" ifadelerini kullandı.

        "Kızılpınar kültür merkezini kadınlarımızın kullanımına kazandırdık"

        2017 yılında yaklaşık 2 bin kursiyer sayısına ulaşıldığını kaydeden Başkan Akay, "Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi'ni vatandaşlarımızın kullanımına kazandırdık. Çeşitli kursların verildiği bu merkezimizde kütüphane ve çocuklarımız için bilgisayar odası oluşturduk. Bir yaşam alanı ortaya çıkardık. Kızılpınar Mahallemizde de kursiyer sayımız her geçen gün artıyor. Gazi Osman Paşa Mahallemizde daha önce başka şekilde kullanılan binayı belediyemize kazandırarak bir eğitim merkezi haline getirdik. Adını da Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve sanat Merkezi koyduk. Daha sonra kentimizin bir başka uç noktasında Bağlık Mahallemizde Mahalle Evimizi oluşturduk. Parkımızla bahçemizle birlikte bu mekanı Bağlık Mahallesi sakinlerimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

        Bir sonraki Mahalle evi Fatih Mahallesi'nde açılacak

        "Yaklaşık 1 ay önce Bağlık Mahalle Evi'ni yeni yeni tanıtmaya çalışıyorduk" diyerek konuşmasını sürdüren Başkanı Akay, "Bugün 70 kursiyer sayısına ulaştığımızı görüyorum. İnşallah daha fazla kurslarla daha fazla kadınımıza ulaşacağız. Tüm bunları yaparken Halk Eğitim Merkezi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hareket ediyoruz. Çerkezköy'de kadınlarımıza hizmet veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temel çıkış noktamız kadınlarımızı bir araya getirmek; kadınlarımızı üretimin bir parçası haline getirmek; ürettiklerini satarak ailelerinin ekonomisine katkı sağlamalarına ortam hazırlamak oldu. Bu kapsamda kadınlarımızın ürettiklerini satabilmeleri için Kent Konseyi Binası yanında Hanımeli Sokağı faaliyete geçirdik. Şu anda Tepe Piknik Alanı'nda da yeni bir Hanımeli Sokak daha oluşturacağız. Veliköy'de başlangıcını yaptığımız mahalle evleri projesine Fatih Mahallemizde devam edeceğiz. Kentimizdeki kadınlarımızın hayatlarının bir parçası olmak istiyoruz. Mahalle Evlerimizin, kurslarımızın ve kursiyer sayımızın artırarak bu yolda çalışmaya devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Başkan Vahap Akay'ın konuşmasının ardından Bağlık Mahalle Evi'nin açılış kurdelesinin kesildi. Daha sonra Başkan Akay, diğer katılımcılar ile birlikte Bağlık Mahalle Evi kursiyerleri tarafından kısa sürede hazırlanan eserleri inceledi.

        (EG-BA-Y)

        08.01.2018 11:47:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler