Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe'deki okullarda çevreci nesil yetiştiriliyor

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Birimi, TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği çerçevesinde okullarda çevre eğitimleri vermeye başladı.

        Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Birimi, TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği ile ilçe genelindeki okullarda çevreci bir nesilin etiştirilmesi amacıyla eğitim veriliyor. Özellikle çocukları ve gençleri hedef alan çevreci eğitimlerde tohumları toprakla buluşturan, ağaç kardeşliği yapan, kaynağında ayrıştırma konusunda duyarlı, dünyadaki diğer canlıların farkında olan kendisine ve çevresine saygılı bireyler olarak yetişen gençlere Kartepe Belediyesi ve TEMA Vakfı'nın "Çevre" konusunda yaptığı çalışmalar anlatıldı. TEMA Vakfı Kartepe Sorumlusu Gökçen Gönülay tarafından verilen eğitimlere katılan öğrencilerin çevreci birere birey olarak yetişmesi hedefleniyor.

        Verilen eğitimler hakkında açıklama yapan Gökçen Gönülay, "Kartepe Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Üzülmez'den aldığımız destekle yürüttüğümüz kaynağında ayrıştırma ve çevre koruma faaliyetlerine ek olarak; gönüllü öğrencilerle bir araya gelerek yarın adına güzel işler başarıyoruz. Tüm Kartepe halkımızı Tema Vakfı'na gönüllü olmaya ve bu uğurda çalışmalar yapmaya davet ediyoruz. Amacımız Kartepe'deki bütün okullarda çevreci öğrenciler yetiştirmek. Doğal kaynaklarımız günden güne azalmaktadır. Bu nedenle Çevresine duyarlı, toprağının, havasının suyunun değerini bilen, artık bunların yok olmayacağını düşünen bir toplum olmaktan çıkmamızın eğitimle mümkün olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden de eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

        Çevre konusundaki hassasiyeti yakından bilinen ve eğitim çalışmalarına büyük önem veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise, verilen eğitimlerin işlevlerine değinerek, "Medeniyetlerin zamanla şehirleşmesi sonucu nesiller yavaş yavaş tabiattan uzaklaşmıştır. Amacımız çocukların yaşadıkları eşsiz güzellikteki ilçemizin farkında olmaları ve Dünyamızın dengesini bozmayan, ağaca, yeşile daha saygılı bireyler yetiştirmektir. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları ile birlikte yerel yönetimlere çok iş düşmektedir" dedi.

        (MK-RFK-Y)

        08.01.2018 12:16:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler