Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir'de trafolar sanat eserlerine dönüştü

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, şehir merkezindeki elektrik trafolarını Nasreddin Hoca'nın fıkralarını konu alan resimler ve çeşitli manzaralarla donattırdı.

        Bahçelievler Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Abdurrahman Parlak tarafından çizilen resimler, trafoların bulunduğu alanlarda yaşayan vatandaşların da büyük beğenisini topladı.

        Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, trafolara çizilen fıkra temalı resimler ve manzaralar sayesinde trafo duvarlarını ve çevreyi güzelleştirerek uygunsuz görüntülerin örtüldüğüne dikkat çekerek, ''Nasreddin Hoca'mızın fıkralarını ve çeşitli manzaraları konu alan bu resimler sayesinde içinde yaşadığımız beton yapılara farklı bir görünüm kazandırmanın yanı sıra; hocamızın o çok bilinen ve her biri ders vererek bize gülerken düşünmeyi öğreten fıkralarını şehrimize gelen misafirlerimize ve vatandaşlarımıza bir kere daha hatırlatmayı hedefledik. Bu arada trafolarımızı bu güzel görüntüye kavuşturan Bahçelievler Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Abdurrahman Parlak Beye de teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

        Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ilçe genelindeki trafolarda fıkra temalı resim ve manzara çalışmalarının zaman içerisinde devam edeceğini söyledi.

        (CF-AH-Y)

        08.01.2018 15:47:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler