Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çaldıran Kayak Merkezinde kar sıkıştırma çalışması

        (Fotoğraflı)

        M. Emin Arvas

        VAN (İHA) - Van'ın Çaldıran Belediye Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan kayak merkezinde kar sıkıştırma çalışması başlatıldı.

        Çetin kış şartlarının yaşandığı Çaldıran ilçesinde, belediye tarafından yapımı tamamlanan kayak merkezinde kar sıkıştırma çalışması yapılıyor. Ayrancılar Mahallesi'ndeki dağların yamacına kurulan kayak merkeziny saatte 600 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip baby lift sistemi kurulurken; 50 araçlık otopark, dinlenme yerleri, banklar, piknik masaları, kafeterya, lavabolar ile sıcak ve soğuk içeceklerin de bulunabileceği mekanlar tamamlandı.

        Kar yağışının bu sene az olmasından dolayı merkezin açılışını yapamadıklarını söyleyen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, "İlimizin ikinci kayak merkezini kış mevsiminin yoğun yaşandığı tarihi ilçemize kurduk. Kalıcı projelerimizin arasına aldığımız kayak merkezde şu an kar sıkıştırma çalışması yapılıyor. Kar yağışının bu sene az olmasından dolayı merkezin açılışını yapamadık. Önümüzdeki günlerde kar yağışıyla birlikte merkezimizin açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

        Ayrancılar mevkiindeki kayak merkezinde termal kaynak da bulunduğunu hatırlatan Kaymakam Dundar, "Devlet olarak yatırımcımıza da ön ayak oluyoruz. Buradaki tesisimizi kurduktan sonra yatırımcılarımızın da burada termal oteller kurmasını bekliyoruz. Otellerin kurulmasıyla birlikte çevre il ve ilçelerden ilçemize kaymak için çok sayıda vatandaşın geleceğine inanıyorum. Snowboard, kayaklı koşu, kuzey kombine sporlarının yapılabileceği kayak merkezimiz, yatırımlarla aynı zamanda ilçemizin tanıtımına ve ekonomisi de büyük katkı sunacaktır" diye konuştu.

        (MSA-Y)

        08.01.2018 16:32:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler