Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süleymanpaşa içme suyu inşaatı çalışmaları

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, Süleymanpaşa ilçesinde yürüttüğü içme suyu hattı inşaatı çalışmalarında sona yaklaştı.

        Yaklaşık bir sene önce Süleymanpaşa ilçesinin muhtelif mahallerinde başlayan ve hızla devam eden içme suyu hattı çalışmalarında sona gelindiğinin bilgisi verildi. Projeyi yürüten Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ve hattın devreye alındıktan sonra işletilmesini sağlayacak daire olan Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı yetkilileri, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa'ya proje hakkında bilgi verdi.

        Yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İ.Feyzi Ünal ve devreye alınan hatların işletme işlemlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim İçöz'ün koordinasyonu ile yakın zaman içinde yapımı tamamlanan hatların devreye alınacağının bilgisi verildi. KDV dahil yaklaşık 30 milyon TL bedel ile yapılan Süleymanpaşa İçme Suyu İnşaatı çalışmalarının bitmesi ve yeni hatların devreye alınması ile Süleymanpaşa halkına iletilen suyun kalitesi daha da artmış olacak ve kayıp kaçak oranı en aza inecek.

        Genel Müdür Başa, aldığı bilgiler neticesinde yaptığı konuşmada, "TESKİ'nin kurulmasıyla birlikte bugüne kadar Süleymanpaşa ilçesine oldukça önemli altyapı yatırımları yapıldı. İlçe merkezinin tüm atıksu altyapısı yenilendi. Ayrıca Süleymanpaşa'nın evsel atıksuyunu arıtacak olan Süleymanpaşa İlçesi Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisini hizmete aldık. Şu anda Süleymanpaşa'nın atıksuları arıtılarak doğaya deşarj edilmektedir. Tüm bu altyapı çalışmaları yapılırken ek olarak elzem ihtiyaç duyulan, uzun yıllardan beri kullanılan, eski ve işlevini yitirmiş mevcut asbestli içme suyu hatlarının değiştirilmesi için Süleymanapaşa ilçesinin muhtelif mahallelerini kapsayın bir içme suyu hattı projesi yaptık. Projede artık sona geldik. En yakın zamanda yeni hat devreye alınarak, abonelerimize su verilecektir. Gece gündüz çalışarak değerli halkımıza hizmet ediyoruz. Yapılan tüm yatırımları halkımızın takdirine sunuyoruz. Vatandaşlarımız emin olabilirler ki; yapılan bu yatırımlar, verilen bu hizmetler uzun yıllar boyunca Süleymanpaşa halkını rahat ettirecektir" dedi.

        (EG-MEF-Y)

        08.01.2018 17:10:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler