Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yukarı Afrin'de 80 bin fidan dikildi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis Orman İşletme Müdürlüğü tarafında Musabeyli ilçesi Yukarı Afrin mevkisin de 503 hektarlık alana 80 bin fidan dikimi yapıldı.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kilis'in içme suyunu karşılaması için yapılan Yukarı Afrin Barajı havzası ağaçlandırma projesinde sona gelindi. Kilis Orman İşletme Müdürü Cesim Karadağ, Musabeyli ilçesi Yukarı Afrin mevkisin de 503 hektarlık alana 80 bin fidan dikimi yapıldığını ifade ederek, "Projede 483 hektarlık alana 76 bin 800 adet kızılçam ve 20 hektara 2 bin 800 hektar badem fidanı dikilerek vatandaşlar gelir kapısı oluşturuldu. Proje ile baraj havzasında erozyonu önleyerek havzanın dolmasının önlemek ve gelir getirici tür ağaçlandırması yapılarak civar köylerde yaşayan vatandaşların ekonomisine katkı sağlamak hedeflenmektedir" dedi.

        (MAD-SD-Y)

        09.01.2018 11:28:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler