Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kocamaz: "Kendimizi bir kişinin menfaatine teslim edecek durumumuz yok"

        - Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak ayı toplantısının 1. birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi

        - Kocamaz: "Yeşilovacık bölgesine yeni çimento fabrikaları yapmak istiyorlar"

        - "O bölgelerde istimlak yaparak, yeni yol güzergahı yapılması için bize talepte bulundular. Bu teklifin yapılması bile ahlaki değil"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yeşilovacık bölgesine yeni çimento fabrikaları yapmak istendiği yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, "O bölgelerde istimlak yaparak, yeni yol güzergahı yapılması için bize talepte bulundular. Bu teklifin yapılması bile ahlaki değil. Bizi vatandaşlarla karşı karşıya getirmek istiyorlar. Kendimizi bir kişinin menfaatine teslim edecek durumumuz yok" dedi.

        Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak ayı toplantısının 1. birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 26, komisyon raporlarına ait 10 ve 5 gündem dışı olmak üzere 41 madde görüşüldü. Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'e ve bütün ilçelerine birçok hizmeti verdiklerini belirterek, "İnşallah daha büyük hizmetlere yine hep birlikte imza atmaya devam ederiz. Bu vesileyle 2018 yılının hem sizler, belediyelerimiz, Mersinimiz, ülkemiz ve insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah 2018 yılı özellikle bölgemizdeki karmaşaların, kavgaların, kanların bittiği bir yıl olur. İnsanlar dünyalık için birbirlerinin huzurunu bozmazlar. Barış, hoşgörü, saygı ve sevgi ortamı gelişir. Tüm insanlık ve ülkemiz rahata erer" diye konuştu.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere eşit mesafede, siyasi ayrım yapmadan hak ettikleri hizmeti verme gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Kocamaz, "Elbette elimizdeki tüm imkanları en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız. Mersin'in büyük eksiklikleri var. Bu eksiklikleri plan program çerçevesinde karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde bir bir çözeriz. Şu anda Mersin'in tamamında bir şantiye görünümü var. Her yerde hizmetler sürüyor. Bizi sevindiren en büyük olay yıllardır ihmale uğramış, kırsaldaki bölgelerin özellikle yol ve içmesuyu konusunda vatandaşımızın rahatlatılmış olması hepimiz için bir övünç vesilesi. Yapılan bütün hizmetler hemşerilerimize ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

        "Kendimizi bir kişinin menfaatine teslim edecek durumumuz yok"

        Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yeşilovacık Limanı ilave dolgu alanı ve revizyonu ile ilgili madde hakkında konuşan Kocamaz, "Bu liman hali hazırda fabrikanın işini görüyor. Ama duyumlarımıza göre istenen o bölgeye birkaç tane daha çimento fabrikasının yapılması. Kendilerinin söylemesine göre filtreleri çok iyi ve etrafa toz yaymıyor. Ama zaman zaman bölgeden geçerken çimentonun tozundan etkilenen ağaçların durumu, rengi çok farklı. Bu vatandaşlar geçmişte oraya çimento fabrikasını yaparken yolunu planlayacaklardı. O bölge orada bulunan köylerin ekmek yediği alan. Tarımla uğraşıyorlar, sera yapıyorlar ve geçimlerini sağlıyorlar. O bölgelerde istimlak yaparak, yeni yol güzergahı yapılması için bize talepte bulundular. Bu teklifin yapılması bile ahlaki değil. Bize parasını verelim bu yolu istimlak edin diyorlar. Bizi vatandaşlarla karşı karşıya getirmek istiyorlar. Kendimizi bir kişinin menfaatine teslim edecek durumumuz yok" ifadelerini kullandı.

        Hali hazır limanın ihracatı karşılayabildiğini belirten Kocamaz, "Daha önce o bölgede termik santraller yapılmak için uğraşılıyordu. Sağ olsun Çevre ve Şehircilik Bakanı ile yaptığımız görüşmede bu işe sıcak bakmadığını, izin vermeyeceğini ve o bölgelerin turizm amaçlı değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Dolayısıyla o limanın büyütülmek istenmesinin amacı oraya yeni tesislerin yapılması. Hali hazır liman zaten onların ihracatını karşılayabiliyor. Yeni, ilave bir liman yapılmasının turizm bölgesi ilan edilmiş yerlere faydası olacağını düşünmüyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından gündemde bulunan maddeler görüşülerek, karara bağlandı.

        (KRY-Y)

        09.01.2018 12:03:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler