Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FETÖ'nün ulaşamadığı ender yerlerden biri imam hatipliler

        - Bağcılar'da "Medeniyet inşaasında imam hatip neslinin rolü" konuşuldu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği'nin (BAGİMDER) kuruluşunun 4'üncü yılında "Medeniyet inşaasında imam hatip neslinin rolü" konulu seminer düzenlendi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde imam hatiplilerin önemine vurgu yapılan programda "Bu hain terör örgütünün ulaşamadığı, insan kaynağını kullanamadığı ender yerlerden birisi imam hatip liseleri" denildi.

        BAGİMDER'in (Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği) kuruluşunun 4. yılı nedeniyle Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda özel bir program düzenlendi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan yaptığı konuşmada "Son darbe girişimi sırasında bazı şeyler daha net ortaya çıktı. Bu hain terör örgütünün ulaşamadığı, insan kaynağını kullanamadığı ender yerlerden birisi imam hatip liseleri. Bu da imam hatip neslinin devletine, milletine ve dinine ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor" dedi.

        "15 Temmuz'da imam hatip nesline ne kadar sorumluluk düştüğünü gördük"

        Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "İslam coğrafyasında kargaşanın yaşandığı bir süreçte özellikle 15 Temmuz'da imam hatip nesline ne kadar büyük bir sorumluluk düştüğünü hep birlikte gördük. Onun için mutlaka kendinizi iyi yetiştirin diyorum. İnşallah vatanına, milletine, dinine bağlı nesiller yetiştirilmesine Rabbim sizleri vesile kılsın" diye konuştu.

        BAGİMDER Genel Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez de "Medeniyet noktasında Peygamber Efendimizden bugüne kadar gelen süreçte öncülük yapan bu yolculukta yer alan kim varsa hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Cefalar çektiler ve bu medeniyet noktasında bir taşın üstüne bir taş koyabilir miyim? diye fedakarlık yaptılar. İnşallah bu süreçten sonra da sizler bu yolculukta yer alacaksınız" şeklinde konuştu.

        "Türkiye ve İslam dünyası bir dönüm noktasında"

        Protokol konuşmalarının ardından ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, "Medeniyet inşaasında imam hatip neslinin rolü" konulu seminerde davetlilere seslendi. Büyük bir ilgiyle dinlenen Bekiroğlu, şunları söyledi: "Yakın tarihimizde yaşadığımız 28 Şubat, Gezi Parkı, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi sıkıntılar Türkiye'nin ve İslam dünyasının önemli bir dönüm noktasında olduğunun işareti. Bunu böyle okumalıyız. Siz ortaokulda ve lisede okuyan gençler, aslında tarihte önemli bir dönüm noktasında rol alıyorsunuz. Bu İslam medeniyetini yeniden ortaya çıkaracak, ayağa kaldıracak olan sizlersiniz. Rabbim inşallah sizin gibi gençlere bunu nasip edecek. Bazen bir yükü kaldıramayacağımız halde iken kader o yükü bize yükler. Kader adeta medeniyeti yeniden inşa etme yükünü bizlere yüklüyor. Onun için Bağcılar'da okuyan siz gençler kendinizi herhangi bir okulda okuyan bir kişi olarak düşünmeyin. Kendinizi gereksiz görmeyin. İnşallah sizler İslam medeniyetinin yeniden ortaya çıkması, dünyaya yeniden huzur ve refah getirilmesine öncülük yapacaksınız. 60'lı, 70'li, 80'li yıllarda okuyan imam hatipliler bugün Türkiye'de hayatın bütün alanlarında maddi ve manevi gelişiminde etkililer. İnşallah siz sadece Türkiye değil dünya çapında etkili işler yapacaksınız. Bunun için öncelikle inanmanız gerekir. İkinci olarak ise sorgulayacak ve sorular soracaksınız. Bir şeye körü körüne bağlanmayacaksınız. Üçüncü ve en önemli olanı ise paylaşmak. Biz bencil olamayız. 'Bana ne?' diyemeyiz. 'Ben kurtulayım da gerisi beni ilgilendirmez' diyemeyiz. Paylaşmayı bildik mi medeniyetimiz kurulacak"

        Programa ilçe müftüsü Musa Uzun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yetkilileri, imam hatipli öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

        (HB-ÖK-Y)

        09.01.2018 12:18:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler