Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe'de yerel buluşma, Aygün Ve Üzülmez muhtarlarla bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediyesi Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğinde 2018'in ilk muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.

        Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğinde düzenlenen Yerel Buluşmalar kapsamında muhtarlar toplantısı Sukay Park'da gerçekleştirildi. Programa AK Parti MKYK Üyesi, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, belediye başkan yardımcıları, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Kartepe Mevcut Muhtarlar Derneği Başkanı Mete Karakuş, KBB, İSU, İZGAZ, SEDAŞ Kartepe Müdürleri ve muhtarlar katıldı.

        Muhtarlar toplantısında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez "Her ay düzenli olarak muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren Kartepe'mizin gelişmesi için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemiz son dört yılda olağanüstü şeyler yaşarken, Kartepe'mizde olağanüstü olaylar yaşandı. İlçemizde iki sel felaketi yaşandı. İki hafta önce Ankara'da, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın başkanlığında gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Koordinasyon toplantısında AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MKYK Üyesi Milletvekili Zeki Aygün, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Milletvekilleri İlyas Şeker ve Sami Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katıldığı toplantıda İlçe Başkanı Mustafa Kocaman ile birlikte projelerimizi anlattık" dedi.

        "32 mahallemizde yapılan projelerimiz hakkında kitapçıklarımız hazır en ince ayrıntısına kadar yaptıklarımızı inceleyip görebileceğiz" diyen Başkan Üzülmez, "Kartepe'mizde her mahallede bir eserimiz vardır. Kartepe'mizin yeni ilçe olması, yüz ölçümünün büyük olması, imar planlarının yeni hazırlanıyor olması, alt ve üst yapı bakımından ne kadar çalışma yaparsanız yapın vatandaşın beklentisini karşılayamıyor. Genel bir kıyaslama yaptığımız zaman ilimizde bulunan 11 ilçe belediyesinden en az iki katı üst yapı çalışması yaptık. Halen daha vatandaşlarımız ile yapılan anketlerde birinci problem üst yapı çıkmaktadır. Yaptığımız yeni ihaleler ve KBB desteği ile 2018 yaz ayının başlamasıyla birlikte üst yapı çalışmaları tamamlanacaktır" diye konuştu.

        Kartepe'nin her bölgesinde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Üzülmez, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın 100 metre kareye kadar kapılarının önünün parke yapılması çalışmaları devam etmektedir. Söz verdiğimiz yerler 2018 yılında bitecektir. Kartepe'miz için merkezi hükümet ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan büyük destek görmekteyiz" şeklinde konuştu. AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman ise "Oluşan ufak tefek sorunların hizmet etme anlayışından olduğunu biliyoruz. Bu duruma saygı duymaktayız. Muhtarlarımızı önemsiyoruz. İlçe başkanlığı olarak 32 mahallemizde teşkilat mensuplarımızla bir araya geleceğiz. Mahalle Koordinasyon toplantıları ile sizlerle bir araya geleceğiz. Ayrıca sizleri makamlarınızda ziyaret edeceğiz" şeklinde konuştu.

        "Varlık sebebimiz milletimize hizmet etmektir" diyerek sözlerine başlayan AK Parti MKYK Üyesi - Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, "Hepimizin görevleri geçicidir. Görev süremiz boyunca hoş bir seda bırakırsak ne mutlu bizlere. Yaşanan sorunları muhataplarıyla bir araya getirerek sorunların aşılmasını sağlıyoruz. Varlık sebebimiz millete hizmet etmek ise bu sadece siyasetçinin şiarı değil, bürokratında böyle olmalıdır. Biz aynı toplumun fertleriyiz, bu anlayışı yerleştirmeliyiz. Düşünce ve fikirlerde farklık olabilir ama hizmet etmek ise bir araya gelmeliyiz" dedi.

        Kamuoyunda ülke ekonomisiyle ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Milletvekili Aygün "Bunu görmemek için kör olmak lazım. 2002 Türkiye ise 14 Mayıs 2013 Türkiye'sini karşılaştırın göreceksiniz. 2013 yılının haziran ayı sonrasında olaylar başladı. Enflasyon, faizin düşmesi ve IMF borcunun bitmesi sonrasında bu olaylar başladı. Gezi olayları patladı hemen faiz yükseldi. Bu milletin cebinden 100 Milyar dolar faiz lobisine gitti. Halen daha ekonomik olarak sıkıştırmak istiyorlar. ABD Başkanı Trump vizeyi kaldırdı. Bunun gerekçesi ticaretten kaynaklanıyor. Siyaset ile ticaret farklıdır" ifadelerini kullandı.

        Muhtarlar toplantısında dilek, istek ve talepler kayıt altına alınırken, 2018 yılında projelerin teker teker tamamlanacağı kaydedildi. Düzenli olarak her ay yapılan bu istişare toplantıları ve mahallerde yapılan tüm çalışmalar için teşekkür eden muhtarlar, koordinasyon çok önemli olduğunu, bu sağlandıktan sonra irili ufaklı bütün sorunların da aşılabileceğini kaydettiler.

        (CA-İÇ)

        09.01.2018 13:06:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler