Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mahmut Özyavuz'dan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

        - Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz,

        - "Gazetecilik fedakarlık isteyen bir meslektir"

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Harran İlçe Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Basın mensuplarının, ilkeli, sorumlu yayıncılık anlayışıyla kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme gibi önemli bir misyonu var" ifadelerini kullandı.

        Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü yayımladığı mesaj ile kutladı. Özyavuz, gazeteciliğin emek isteyen bir meslek, basın mensuplarının ise halkın müşterek sesi olduğunu belirttiği mesajında, "Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Gazetecilik mesleği, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir mesleğin yanında toplumun doğru bilgilenmesini ve aydınlanmasını sağlayan önemli bir hizmet ile olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Kamuoyunu basın meslek ve ilkeleri doğrultusunda doğru, tarafsız ve bilgiye dayalı bilgilendiren gazeteciler demokratik ülkelerde her zaman bir temel taşı olarak görülmüştür" ifadelerine yer verdi.

        Gazetecilerin, tarafsız, doğru haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi ahlaki değerleri içerisinde barındıran önemli bir mesleği yerine getirdiklerinin altını çizen Başkan Özyavuz'un mesajında, "Böyle önemli bir mesleğin mensupları olan gazeteciler, çalışma şartları noktasında önemli sorunları olmasına rağmen her zaman sorunlarından ziyade sorumluluklarını ön palanda bulundurmayı bilmişlerdir. Böyle önemli bir görevi icra eden mesleğine aşık ve milletin ortak sesi olan bütün gazeteciler ve basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmaların da başarılar diliyorum" denildi.

        (AK-SD-Y)

        09.01.2018 14:13:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler