Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karaosmanoğlu, "Bilimin olmadığı yerde cehalet başlar''

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Derince Şehit Serdar Gökbayrak İHO ve Başiskele Şehit Ozan Özen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi idarecilerini makamında ağırladı.

        Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Şehit Serdar Gökbayrak İHO Okul Müdürü Halil Aydın ve Başiskele Şehit Ozan Özen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayşe Yavuz Yüksel ile Okul Aile Birliği ve öğrencilerini makamında ağırladı. Görüşmelerinde eğitimin önemine vurgu yapan Karaosmanoğlu, "Bilimin olmadığı ülkelerde cehalet başta olmak üzere vahşetin ve insanlığın izi olmayan fikirlerin kök salacağını bilmeliyiz. İşte bu nedenle devletimiz kendi kurumları içerisinde olmak üzere bizde yerel yönetimler olarak eğitim alanında yaptığımız çalışmalarımızla bu noktadaki sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

        Birlikteliklerde Derince Şehit Serdar Gökbayrak İHO'nun, Kocaeli İmam Hatip Ortaokulları arası Ezan ve Kuran-ı Kerim okuma ile Hafızlık yarışmalarında derece alan öğrencileri de makamında ağırlayan Karaosmanoğlu, "Eskiden İmam Hatipliyim bile demenin suç kabul edildiği dönemleri maalesef ülke olarak yaşadık. Çok şükür bunlar geride kaldı. Şimdilerde çocuklarımız ve gençlerimiz arzu ettikleri hayallerini gerçekleştirebileceklerine inandığı okullarda istedikleri gibi okuyorlar. Bu ülke olarak çok büyük kazanımdır. O arzu edilmeyen günlerde olduğu gibi bugünlerde de binlerce İmam Hatipli söylediği gibi bende İmam Hatipli olmaktan gurur duyuyorum. Sizde bunu söyleyin ve buna inanın" şeklinde konuştu.

        Ziyaretlerde öğrencilerden Kuran-ı Kerimi okumalarını ve anlamını öğrenmelerinin yanı sıra hayatlarının merkezine koymalarını isteyen Başkan Karaosmanoğlu, "Özgürlüğü, bağımsızlığı, bizi biz yapan millî ve manevî değerlerimizi koruyan, bu değerleri daha da geliştirecek kuşakları yetiştirilmesinin önemini her fırsatta ifade ediyorum. En zor şartlarda bile, ülkemizin her bir köşesine ulaşarak yol gösteren bir şeyler daha öğretebilmek için fedakârlıkların en büyüğünü sergileyen eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi lider ülke yapma amacı uğrunda gayret gösteren öğretmenlerimizi de kutluyorum" ifadelerini sarf etti.

        İnşallah tüm öğretmenlerimiz daha büyük aşkla tüm öğrencilerimizi geleceğin büyük Türkiye'sine hazırlayacaklardır vurgusu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, "Bu noktada gençlerimize de büyük görev düşüyor. Çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak. Bilimin, ilmin ve değerlerimizin peşinde koşarak her yönüyle dünyaya adalet dağıtacak bir devletin vatandaşı olarak gençlerimizden üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerini de özellikle istiyorum" diyerek açıklamalarını tamamladı. Görüşmeler karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

        (CA-İÇ)

        09.01.2018 14:43:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler