Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Solucan Gübresi Üretimi Fizibilite Raporu hazırlanıyor

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Solucan Gübresi Üretim Tesisinde çalışmalarına devam ediyor.

        Sektörde marka haline gelen Solucan Gübresi Üretim Tesisi, bu güne kadar yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Solucan Gübresi Üretim Tesisini ziyaret edemeyen vatandaşlar ise tesisi telefonla arayarak bilgi aldı.

        Vatandaşların ve üreticilerin solucan gübresi üretimi ile bu kadar ilgili olmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten yetkililer, bugüne kadar Tekirdağ'dan Kars'a, Samsun'dan Kıbrıs'a pek çok ilden telefon ve ziyaretçi kabul ettiklerini söyledi. Özellikle sektöre yeni girmek isteyen vatandaşlara yol gösterici olmaya çalıştıklarını anlatan yetkililer, bu konuda özellikle internet ortamında bilgi kirliliği bulunduğunu kaydetti. Yetkililer, kendilerinin ise bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve vatandaşları doğru bilgilendirmek için akademik olarak da çalışma içinde olduklarını dile getirdi.

        Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri Zehra Cansu Şimşek ve İlke Özen'in lisans bitirme tezi için kendilerine başvuru yaptığını belirten yetkililer, öğrenciler ile beraber Türkiye'de daha önce yapılmamış olan Solucan Gübresi Üretimi Fizibilite Raporunu hazırlamaya başladıklarını vurguladı. Yetkililer, bu tezin tamamlanması ardından vatandaşlara bilimsel olarak sektördeki fayda ve maliyet bilgilerini akademik düzeyde paylaşabileceklerini söyledi.

        Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt' u makamında ziyaret eden Şimşek ve Özen, Başkan Kurt'a çalışmaları hakkında bilgi verdi. Halk için yapılan bilimsel çalışmaların önemine dikkat çeken Başkan Kurt, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

        (İHA-Y)

        09.01.2018 16:22:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler