Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alaşehir Büro Memur-Sen'den 'Uzlaştırmacılık' eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Soner Vatansever

        MANİSA (İHA) - Alaşehir Büro Memur-Sen'in girişimleriyle açılan "Uzlaştırmacılık Eğitimi" sertifika töreni ile son buldu.

        Alaşehir Büro Memur-Sen İlçe Temsilciliği ile İstanbul Aydın Üniversitesi ve İzmir Radikal Akademi tarafından imzalanan protokol ile uzlaştırmacı adaylarına 48 saatlik ders ve uygulama kursu düzenlendi. Kurs hakkında bilgi veren Alaşehir Bürosu Memur-Sen İlçe Temsilcisi Ömer Şeker, "Adalet Bakanlığı tarafından 05 Ağustos 2017 tarih ve 30145 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmacılık Yönetmeliği gereği 2018 yılından itibaren Uzlaştırmacılık eğitimi almayan kişilerin uzlaştırmacılık yapamayacak olması nedeniyle Büro Memur-Sen Manisa Şube Başkanı Murat Özkan'ın öncülüğünde ve desteği ile Manisa ili genelinde 48 saatlik uzlaştırmacılık eğitimini düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz bu eğitime Manisa genelinden Alaşehir, Sarıgöl, Salihli, Turgutlu, Kula, Demirci, Akhisar, Şehzadeler, Yunus Emre, Selendi ilçelerinden yüksek katılım sağlanmış olup, toplamda 170 kursiyer ile 5 sınıf olarak kursumuzu tamamladık" dedi.

        Uzlaştırmacılık eğitimini ilk olarak Alaşehir ilçesinde açtıklarını belirten Şeker, "15-21 Kasım 2017 tarihleri arası Şehit Alper Zor İmam Hatip Orta Okulu Toplantı Salonu'nda açmış olduğumuz kursu tamamladık. Akabinde yine Alaşehir'de 16-22 Aralık tarihlerinde ikinci kursumuzu Alaşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde açtık ve tamamladık. Uzlaştırmacılık şartlarından birini tamamlayarak sertifikalarımızı dağıttık. Tüm katılımcılarımıza hayırlı olsun. Eğitimlerimiz ve kültürel faaliyetlerimiz artarak devam edecek" dedi. Uzlaştırmacılık eğitimi kursuna katılan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

        (SV-ÖND-Y)

        09.01.2018 16:28:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler