Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Simav'da Makine Mühendisliği'ne kayıt kriterleri tamamlandı

        - 2018-2019 Öğretim yılında, Simav Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrenci kaydı yapacak

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesinde, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'ne öğrenci kaydı yapılabilmesi için belirlenen kriterler tamamlandı.

        Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, 2018-2019 öğretim yılında öğrenci kaydının yapılacağı, Makine Mühendisliği Bölümü'nün açılması için Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından açılma izni verildiğini belirtti.

        Gavas, "Teknoloji Fakültesi'nin mevcut bölümlerinin geliştirilmesi ve tercih edilen yeni bölümlerin açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünya'da ve Türkiye'de en etkili Mühendislik alanlarından biri olan Makine Mühendisliğinin Fakültemizde açılması için, YÖK tarafından belirlenen kriterler tamamlanmıştır. Yeni öğretim yılında kayıt olacak öğrenciler 8 yarıyılda görmesi gereken dersleri 7 yarıyılda görüp, 8'inci yarıyılda iş yeri eğitimlerini, fabrikalarda, sanayide ve işletmelerde geçirecekler. Böylece öğrenciler öğrenim görürken, iş hayatına da adaptasyonları sağlanacaktır. Hayırseverlerin de katkılarıyla yeni açılan bölümün geliştirilmesini, uygulama atölyelerimizi yenileyip modernleştirmeyi planlıyoruz" dedi. (MEİ-EFE)

        10.01.2018 12:34:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler