Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuklar hayalini kurdukları oyun parklarına kavuştu

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Erdemli ilçe Belediyesi, Büyükşehir Yasası sonrası mahalleye dönüşen belde ve köylerde farklı noktalarda çocuk oyun parkları ile spor alanları oluşturmaya devam ediyor.

        Belediye ekipleri, Erdemli merkez ve mahallelere yeni parklar oluştururken, bazı mevkilere de vatandaşların yararlanması için oyun grupları ve spor aletleri yerleştiriyor. Kargıpınarı Mahallesi Çarkçılı mevkinde 2017 yılı içinde yapılan parkla vatandaşları ilk defa bu hizmetle buluşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gittikleri mahallelerde yapılan hizmetleri görmenin kendileri için büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu söyledi. Mahallelerin kuruluşundan beri aldıkları hizmetlerin çok fazlasını son 4 yıl içerisinde aldıklarını vurgulayan Tollu, "Yaptığımız parkları sadece insanların günlük dinlenme ihtiyaçlarını karşılamaları için değil, yeri geldiğinde kır düğünlerinin, toplantıların, nişanların yapılabileceği bir konumda inşa etmeye çalışıyoruz. Bu parklarda insanlarımız hem hoşça vakit geçirecek, hem de çoluk çocuklarını güvenli bir şekilde oyun oynatma imkanına sahip olacaklar. Erdemli sınırları içerisinde Erdemli Belediyesi'nin hizmetlerinin gitmediği hiçbir yer kalmadı. Köylerimizin tamamında çocuk oyun grupları ve spor aletlerimizi görebilirsiniz. Çarkçılı'da bu kapsamda çocuk oyun grupları ve yeni parklarına kavuştular. Hizmette sınır tanımıyoruz, birçok mahallemizde artık ikinci üçüncü oyun gruplarını kuruyoruz" dedi.

        Hayalini kurdukları oyun gruplarına kavuşan ve yüzü gülen çocuklarla birlikte yeni park ve spor alanlarının Çarkçılı sakinlerinin de kullanımına açık olduğunu ifade eden Tollu, mahalle sakinlerinin istediği zaman Erdemli Belediyesi tarafından yapılan alanlardan yararlanabileceğini belirtti.

        Mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Tollu'ya teşekkür eden vatandaşlar, yapılan yeni parkların ve çocuk oyun alanlarının kendileri içinde hayal olduğu, bu tür hizmetlerin yapılması ile birlikte eğlenme ve spor yapma imkanı bulduklarını dile getirdiler.

        (KRY-Y)

        10.01.2018 12:37:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler