Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manavgat D400 Karayolunda Kırmızı Işık Denetimi

        (Fotoğraflı)

        Arif Kaplan

        ANTALYA (İHA)- Antalya'nın Manavgat ilçesi D400 Karayolu üzerinde kırmızı ışık denetimi yapıldı.

        Manavgat Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, sorumluluk bölgesinde kırmızı ışık uygulamalarına hız verdi. Son günlerde sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği Side Total Kavşağında başlatılan uygulamaların günün değişik saatlerinde D-400 Karayolu üzerinde değişik noktalarda devam edeceği bildirildi. Kavşakta sivil olarak ya da araç içerisinde bekleyen görevliler, kırmızı ışıkta geçen araçları anında telsizle yol üzerinde bekleyen ekiplere bildirirken, kırmızı ışık ihlali yaptığı tespit edilen sürücülerde durdurularak cezai işlem uygulanıyor.

        Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Trafik kazalarının nedenleri arasında ilk sırada yüksek hız, kırmızı ışık ihlali, geçiş önceliğine uymama, takip mesafesine uyulmaması gibi nedenlerin geldiğine dikkat çekilerek "2018 yılında Total kavşağında 2 akşam üst üste ölümlü trafik kazası meydana geldi. Kazanın birisi kırmızı ışık ihlali diğeri ise geçiş üstünlüğüne uymama nedeniyle yaşandı. Kırmızı ışık uygulamasına kazaların yaşandığı kavşakta başladık. 4 gün boyunca yapılan uygulamalarda kırmızı ışık ihlali yapan 55 sürücüye 235'er TL para cezası uygulandı. Ayrıca 1 ehliyetsiz sürücüye ve 1 adet te ruhsatı bulunmayan araç için cezai işlem uygulandı" denildi.

        (AK-SÇ)

        10.01.2018 14:50:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler