Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir'de 2 yemek coğrafi işaret tescili aldı

        (Fotoğraflı)

        Enderhan Öz

        KIRŞEHİR (İHA) - Ahiler kalkınma Ajansı tarafından yapılan başvuru sonrası Kırşehir yöresine ait Höşmerim ve Çullama adlı yemekler coğrafi işaret tescili aldı.

        Ahiler Kalkınma Ajansının Türk Patent ve Marka kurumuna yaptığı başvuru ve Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğünün desteklediği coğrafi işaret tescili alan Höşmerim ve Çullama yemeklerinden sonra bölge adına Kaman Cevizi ve Cemele Biberi de Türk Patent ve Marka kurumuna coğrafi işaret tescili için başvuru yapılacak.

        Kırşehir'de Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hasan Ünlü'den edinilen bilgiye göre şehir merkezinde var olan 80 lokantanın hiçbirinde talep olmadığı için Höşmerim ve Çullama adlı yemekler yapılmıyor.

        Kültürün devamını sağlamak için Kırşehir'de sadece Belediye işletmesi olan Ağalar Konağı coğrafi tescil alan Höşmerim ve Çullama adlı yemekleri yapıyor.

        Coğrafi tescil alan yemekler için Şubat ayında tören düzenlenecek.

        (EÖ-SK)

        11.01.2018 11:35:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler