Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler geleceklerini planlıyor

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Şükrü Uluçay

        SAMSUN (İHA) - Samsun Maarif Hareketi kapsamında hazırlanan "Mesleğimde Bir Gün Projesi" Bafra Galip Öztürk Ortaokulu öğrencileri meslek erbaplarıyla kendi çalışma ortamlarında buluşuyor.

        Öğrenciler arasında uygulanan anket neticesinde öğrenciler tanımak istediği meslekleri o kurum ve kuruluşlara götürerek yerinde eğitim gerçekleştiriyor. Mimarlık ofisi, eczacı, uzay bilimleri araştırma merkezi, hastane, adliyedeki meslekleri kendi çalışma ortamında gören ve meslek erbaplarıyla bizzat görüşerek onlardan daha net bilgiler alarak geleceklerini planlamak isteyen öğrenciler çalışmadan son derece memnun kaldılar. Adliyede bir dava nasıl gelir, avukat-hakim ve savcıların rolü nedir; mimarlık ofisinde çizim nasıl planlanır, nasıl yapılır, hesaplamaları ne şekilde düzenlenir, nasıl hayata geçirilir, eczanede en merak edilen konu reçete nasıl okunur, ilaçlar nasıl hazırlanır; hastanede muayene nasıl yapılır, tetkik ve tedaviye nasıl karar verilir, uzay bilimleri araştırma merkezinde uzay bilimleri araştırmaları nasıl yapılır, yeni bir buluş yapıldığında nerelerde paylaşımda bulunulur gibi soruların cevapları birinci ağızlardan öğrenciler bu şekilde geleceklerini planlamaya çalışıyor.

        (ŞU-SLH-Y)

        11.01.2018 11:44:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler