Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köşk'te altyapı dönüşümü sürüyor

        (Fotoğraflı)

        AYDIN (İHA) - Sağlıklı ve sorunsuz içme suyu projesi kapsamında il genelinde ciddi yatırımlara imza atan Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

        Son olarak Köşk ilçesinin en işlek güzergahlarından birisi olan Gazi Mustafa Kemal Caddesi'nde içme suyu sorununu çözme adına çalışma başlattılar.

        ASKİ ekiplerince yürütülen faaliyetler kapsamında ilk olarak caddeye su sağlayan içme suyu depo ve pompa hatlarını yenilendi. Yaklaşık 3000 metrelik isale hat çalışmalarını tamamlayan ekipler, çalışmanın ikinci etabı olan şebeke ve abone bağlantılarını yenileme çalışmalarında ise sona yaklaştı. Bu kapsamda da 3 bin 500 metre şebeke hattı yenilenerek, insan sağlığına uygun olmayan atıl durumdaki asbest ve çürümüş borular sağlıklı ve uzun ömürlü polietilen borularla değiştiriliyor. Çalışmalar tamamlandığında 6 bin 500 metre hat yenilenmiş olacak.

        Geçmişten gelen birçok önemli altyapı sorununa sahip Köşk'te gerçekleşen içme suyu çalışması ile cadde üzerindeki eski hatlar yenilenerek, sık yaşanan içme suyu sorunlarının önüne geçildi. Öte yandan ASKİ, yapımını gerçekleştirdiği yeni hat ile su kayıp ve kaçakları ciddi oranda önleyerek doğal rezervi korumayı hedefliyor.

        ASKİ, Gazi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yapımını sürdürdüğü içme suyu çalışması ile eş zamanlı olarak yağmur suyu çalışması da başlattı. Okul yolu olarak da bilinen caddenin aşırı yağışlarda yaşadığı yağmur suyu sorununu çözmek için hemzemin geçit ile olan bağlantı noktasında 300 metrelik yağmur suyu hattı yapılıyor. Çalışmalar hızla sürerken kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.

        ASKİ Genel Müdürlüğünce yürütülen içme suyu ve yağmur suyu çalışmalarını takip eden vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ASKİ personellerine teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdi. Aynı güzergâhı okul yolu olarak kullanan üniversite öğrencileri ise aşırı yağışlarda okullarına sorunsuz gidip gelecekleri için yağmur suyu çalışmalarından dolayı iyi dileklerde bulunarak teşekkür ettiler.

        (MB-Y)

        11.01.2018 12:18:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler