Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erciş'te lise müdürleri bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Nihat Çavuşoğlu

        VAN (İHA) - Van'ın Erciş ilçesindeki lise müdürlerine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.

        Sevim Kürüm Anadolu Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek başkanlık etti. Toplantıda ortaöğretim okullarında akademik başarı, yeni sınav sistemi, destekleme ve yetiştirme kursları, projeler, devam, devamsızlıklar enine boyuna konuşuldu. Devamsızlıkların azaltılması konusunda çalışmaların sürdüğü ve minimize edilmesi için okulların gayret edecekleri vurgusu yapıldı. Toplantıda, ayrıca e-müfredat, okul pansiyonları, okul güvenliği, veli ile iletişim konuları da görüşüldü.

        Toplantıda konuşan Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, eğitimin önemine vurgu yaparak, "2017-2018 eğitim öğretim yılının 1. dönemi 19 Ocak 2017 Cuma günü itibariyle bitecektir. Bu tarihe kadar bütün öğrencilerimizin okula devam etmeleri gerekir. Devam devamsızlığı önemsiyoruz. Öğrencilerin mutlak surette okula devamlarını sağlayalım. Okula devam edemeyen öğrencilerin suça meyilli oldukları görülmüştür. Kaybedeceğimiz hiçbir öğrencimiz yoktur. Aksine hepsini de topluma kazandırmamız gerekir. 23-24 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak iki oturumlu yeni sınav sisteminin öğrencilerimize anlatmak ve sınava hazırlanan öğrencilerin bilgilendirilmesi gerekir. Sömestri tatilinde destekleme ve yetiştirme kursları mezun ve 12. sınıf öğrencileri için devam edecektir. Kardeş okul projesi ara verilmeden sürmektedir. Sürekli Eğitim Merkezinde çok güzel çalışmalar yapılıyor. İlçe genelinde mezun durumda olup üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimizin tespitinin yapılıp, Sürekli Eğitim Merkezine yönlendirilerek kurs ve etütlerden yararlanmasına vesile olalım. İlçe genelinde üniversiteye hazırlanamayan bir tek mezun öğrencimizin olmaması gerekir. Okullarımızın tamamında kitap okuma saatlerinin uygulanıp, yaygınlaştırılması önemlidir. 'Erciş Okuyor' projesi kapsamında yarışmalar yapılacak ve katılım sağlanmalıdır. Katılımlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden gelen misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Şubat ayı toplantımız Şehit Polis Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşecektir" dedi.

        Toplantıya Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretimden Sorumlu Şube Müdürü Burhanettin Elçi, Din Öğretimi Şube Müdürü Metin Ermiş, Destek Hizmetleri Bölümü Şube Müdürü Şahin Uçkan, Erciş İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Kurbani Özdaş, Nurullah Çiftci, Hasan Keleş, Ahmet Talay ve Yusuf Taşlı ile ilçe genelindeki ortaöğretim müdürleri katıldı.

        (NÇ-MSA-Y)

        11.01.2018 13:05:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler