Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yunusemre Belediyesi basın mensuplarını unutmadı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarını ağırladı. Basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirten Başkan Çerçi, "Bizler bu şehrin geleceğini tasarlayarak halka hizmet ederken; sizler de kaleminizle, kameranızla hizmet ediyorsunuz. Hepimiz bir aileyiz" dedi.

        Yunusemre Belediyesi, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Manisa'da görev yapan basın mensupları onuruna Anemon Otel'de yemek düzenledi. Yemeğe Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Basın İlan Kurumu Müdürü (BİK) Yusuf Kahraman, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, Şaver Yüksel, İdris Avşar ve Kılıç Kaya, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, AK Parti il yöneticileri, daire müdürleri, yazılı ve görsel basının temsilcileri katıldı.

        "Hepimiz bir aileyiz"

        Gecede katılımcılara seslenen Başkan Çerçi, Yunusemre Belediyesi olarak ilçede yaşayan vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını dile getirirken; hizmetlerin halka duyurulmasında basının önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Belediye Başkanı Çerçi konuşmasında, "Yunusemre Ailesi olarak örnek projeler yapmaya çalışıyoruz. Memnun olan var, olmayan var. Bunun kararını vatandaşımız sandıkta verecek. Ama biz ne yaptığımızı biliyor; sağlam projeler üretiyoruz. Önümüzdeki günlerde birçok projemizin temelini atacağız. Basın olarak da bu hizmetlerin duyurulmasında önemli bir görev üstleniyorsunuz. Benim kimseye bir kırgınlığım yok. Hepinizi kardeşim, yakınım gibi görüyorum. Herhangi bir önyargım da yok. Lehimize, aleyhimizi yazan da kardeşimdir. Sizler kaleminiz ve kameranızla hizmet ediyorsunuz. Biz de ekibimizle bu şehrin değişimini, dönüşümünü, geleceğini tasarlama gayreti içerisindeyiz. Kısacası hepimiz bir aileyiz" diye konuştu.

        Konuşmasının sonunda Yunusemre Belediyesi Basın ve Yayın Müdürü Musa Dirik ve çalışanlarını yanına davet eden Dr. Mehmet Çerçi, müdürlük çalışanları ve basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

        "Demokrasilerde basın 4. kuvvet olarak kabul edilir"

        Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu da gecede yaptığı konuşmada basının üstlendiği görevin önemine değinerek, "Demokrasilerde medya en önemli değerlerden biri. Yasama, yürütme, yargı erklerinin yanında 4. kuvvet olarak nitelendirilir. Halkımızın sorunlarının, temennilerinin gündeme getirilmesi, sorunların takibi, devlet-vatandaş ilişkilerinin geliştirilmesi gibi pek çok alanda katkı sağlamaktadır. Çok zor ve önemli bir görev yürütüyorsunuz. Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederim. Görev hayatınızda da başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

        Basın mensupları adına söz alan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ali Filizkan da gazeteciliğin sorumluluk isteyen, zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu, Manisa basınının da bu bilinçle görevini ifa ettiğini aktardı. Konuşmaların ardından yerel ses sanatçılarından Nurşin'in seslendirdiği türkülerle eğlenen basın mensupları halay çekip, harmandalı oynadı.

        (SC-Y)

        11.01.2018 14:54:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler