Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Demirtaş: "Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi işsizliği azaltacak"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi'nin tamamlanmasıyla Adana'nın işsizlik sorununun büyük ölçüde azalacağını belirtti.

        Vali Demirtaş, merkezdeki muhtar ve vatandaşlarla Valilik Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

        Vali Demirtaş, toplantı öncesinde Adana genelindeki çalışmalarla ilgili kısa bir değerlendirme yaptı.

        1550 yatak kapasiteli Adana Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesiyle birlikte Adana'nın sağlık alanında bölgesel bir çekim merkezi olduğunu söyleyen Vali Demirtaş, 200 yataklı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi, 200 yataklı Kozan Devlet Hastanesi, Saimbeyli Devlet Hastanesi, İmamoğlu Devlet Hastanesi ek bina inşaatları ile Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde ASM ve TSM binalarının hizmete girdiğini ifade etti. Yüreğir ilçesine bağlı Karataş yolunda, 100 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılması yönündeki çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Vali Demirtaş, Seyhan ilçesine de 150 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapılacağını dile getirdi.

        Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Vali Demirtaş, Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi'nin tamamlanmasıyla Adana'nın işsizlik sorununun büyük ölçüde azalacağını belirtti.

        Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi'nin yapılması muhtemel rafineri ve petro-kimya tesisleri ile Adana'nın gelecekteki en önemli projesi olarak ön plana çıktığını belirten Demirtaş, projede gelinen aşama ile ilgili de vatandaşlara bilgiler verdi.

        Adana'ya geldiği günden beri elinden geldiği kadar vatandaşlarımızla bir araya gelmeye özen gösterdiğini aktaran Vali Demirtaş, daha sonra kendisine iletilen talepleri dinledi ve sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.

        (ELF-Y)

        12.01.2018 10:51:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler