Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çavdarhisar Ortaokulu'nda 'Mangala' turnuvası

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Çavdarhisar Ortaokulu öğrencileri, Mangala Turnuvası'nda yarıştı.

        Mangala sevgilerini ve kabiliyetlerini bir turnuvada göstermek isteyen öğrenciler, birbirleriyle zeka ve stratejilerini yarıştırdı. Öğrencilerin stratejik düşünme kabiliyetlerini geliştirmek için yapılan turnuvaya bütün sınıflar katıldı.

        Çavdarhisar Ortaokulu Müdür Yardımcısı Veysel Başer, ''Bu oyun öğrencilerimize sabretmeyi, rakibe saygı duymayı ve en önemlisi matematik bilgilerini geliştirmeyi öğretiyor. İlk başta oyunun kurallarını öğrenmekte ve oyunu çözmekte zorluk çeken öğrencilerimiz, oyunda yenmeyi, yenilmeyi ve rakibin taşlarını takip etmeyi öğrendikçe oyundan keyif almaya başladılar'' dedi.

        Çavdarhisar Ortaokul Müdürü Ahmet Yalçın, ''Okul idaresi olarak bir Türk zeka ve strateji oyunu olan mangala turnuvaları düzenlemeye devam edeceğiz. Öğrencilerimiz teneffüslerde ve öğle aralarında arkadaşları ve öğretmenleri ile turnuvalar düzenlemekte ve bu da zeka gelişimlerine önemli katkı sunmaktadır'' diye konuştu.(YD-EFE)

        12.01.2018 11:54:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler