Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bartın'ın Kozcağız Beldesi 30 yıldır ilçe olmak için bekliyor

        (Fotoğraflı)

        BARTIN (İHA) - Bartın'ın Kozcağız Beldesinde yaşayan vatandaşlar 30 yıl önce kendilerine verilen sözün yerine getirilmesini ve ilçe yapılmalarını istiyor.

        Bartın'ın ilçelerinden çok daha fazla nüfusa sahip olan Kozcağız Beldesi yeni çıkacak olan bütün şehir Uygulamasına Bartın'ın alınması durumunda köyleri ile birlikte 50 bin nüfuslu köy statüsüne düşeceklerini bildikleri için Ankara'nın yolunu tutarak kulis çalışmalarına başladı. İktidar partisinden seçimlere girerek belde belediyesini açık ara farkla alan Belediye Başkanı Mustafa Karaman, yaklaşık iki aydır Ankara'yı mesken tuttu. İlçe olmak için verilen mücadele Başkan Karaman ve Belediye Meclisinin yanı sıra iş adamları ve esnaf tarafından da destekleniyor.

        Bakraç boz köyünden İsmail Demir "ilçe olursak Nüfus Müdürlüğü gelecek adliye gelecek, devlet buraya gelecek. Neden biz Bartın'a gidelim. Zaten bize söz verdiler sizi ilçe yapacağız diye Ama 30 sene geçti kimse sözünü tutmadı. Geçenlerde Başbakanımız Bartın'a geldi Salonda "Kozcağız İlçe Olmak İstiyor" afişimizi dahi birileri indirmiş. Ama Başbakanımıza söylemişler ilçe olmak istediğimizi biz ilçe olmak İstiyoruz" dedi. Kozcağız sakinlerinden Dursun Kabak ise "Kozcağız ilçe olmayı çoktan hak ediyor. Yıllar önce ilçe Olması lazımdı. Bartın'ın en büyük ilçesinden daha büyük bir belde. Yarın bir yasa çıkacak diyorlar, ilçe olamazsak o zaman köy olacakmışız. 50 bin nüfuslu köy olarak tarihe geçeriz" ifadelerine yer verdi.

        Kozcağız esnaflarından Mehmet Değirmencioğlu ise "Kozcağız merkez olarak köyleri olarak epey gelişmiş ve diğer ilçelerden daha fazla nüfusa sahip bir belde. İlçe olamamanın eksikliğini yıllardır yaşıyor. Gençlerimiz halen göç ediyor. Sanayi ve istihdama dönük yatırımlar yarım kalıyor. Çünkü burada her şey var ama yatırımcı buraya yatırım yaptığında bütün resmi işlemlerini Bartın'da takip etmek zorunda ne kaymakamlık ne de resmi daireler olmadığından yatırımını da devletin organlarının olduğu yere yapıyor. Bize diyorlar ki siyasiler siz bir ilsiniz ile bağlı merkezsiniz yeri geliyor. Bartın'ın mahallesisiniz diyorlar yeri geliyor köy oluyoruz bazen de belde. Fakat biz bunların hiç birisini istemiyoruz. 30 yıl önce devletimizin bize verdiği söz gereği biz ilçe olmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

        (HT-OA-Y)

        12.01.2018 12:04:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler