Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sungurlu'da Mevlana'nın hayatı anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        ÇORUM (İHA) - Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Sungurlu Ecdadın İzinde Yürüyor' projesi kapsamında 'Mevlana' konulu bir program düzenlendi.

        Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Özel İdare Konferans Salonu'nda düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, "Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapması ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip olması nedeniyle ülkemiz, çok çeşitli kültürel özelliklere sahiptir. Kültür ve medeniyetler beşiği olan ülkemizin hemen hemen her yöresinde, estetik bakımdan göz kamaştıran farklı oyunlara, giysilere, müziklere ve el sanatlarına rastlanır. Bu da yurdumuzun kültürel alandaki zenginliğinin bir göstergesidir" dedi.

        Gelişen teknolojiyle birlikte öğrencilerimiz özellikle sinema ve internette sanal kahramanlarla karşılaşmakta ve kendilerini onlarla özdeşleştirmektedir diyen Eryiğit, "Öğrencilerimiz siyasi, ilmi, askeri ve mizahi alanda iz bırakmış olan Türk büyüklerini yeterince tanımamaktadır. İşte bu projeyle beraber her okulumuz o ayın Türk Büyüğü ile ilgili hazırlıklar yaparak bir alan oluşturacak ve bu alanda görsel işitsel olarak tanıtım yapılacaktır. Okul Müdürleri ile toplantı yapılarak bu yılki isimler belirlenmiştir. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında da devam etmesi planlanan çalışmada kişiler ilçemizde görev yapan öğretmenlerin tamamının online ortamda görüşü alınarak tespit edilecektir" şeklinde konuştu.

        Proje kapsamında Ocak ayında Mevlana Celâleddîn-i Rûmi^, Mart ayında Mehmet Akif Ersoy, Nisan ayında Necip Fazıl Kısakürek ve Mayıs ayında da Fatih Sultan Mehmet tanıtılıp anılacak diyen Eryiğit, "Ayrıca her ay bir okul, o ayın Türk Büyüğünü detaylı bir şekilde hazırlayarak genel bir sunum yapacak. Dolayısıyla tüm okullarda öğrencilerin o ay içerisinde bir Türk Büyüğünü daha detaylı tanıma şansını bulacak. Proje, 2018-2019 eğitim öğretim yılında diğer Türk Büyükleri ile yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı.

        Mevlana'nın hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterisiyle devam eden programda, Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, ilahiler söylendi. Mevlana'dan öğütlerin verildiği programda Semazen gösterisiyle sona erdi.

        Programa Kaymakam Mitat Gözen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Emniyet Müdürü İrfan Korkmaz, il genel meclisi üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        (SŞ-BÖ)

        12.01.2018 15:15:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler