Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taşçı'dan çocuk dostu kent vurgusu

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Atakum'un çocuk dostu bir kent olarak gelişmesi için çalıştıklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kendisini ziyaret eden ilkokul öğrencilerinin sorularını cevapladı. Başkan Taşçı, ilçede hayata geçirilmesi planlanan projelerde önceliğin çocuklar olduğunu ifade etti.

        Atakum Belediyesini ziyaret eden Hüseyin Avni Asal İlkokulu öğrencileriyle sohbet edip sorularını cevaplayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "İlçemizde gerçekleştirmeyi planladığımız her projeyi, çocuklarımızın ihtiyaçlarını düşünerek hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımızla Atakum'un gelişimine yön verirken, çocuk dostu bir kent inşa ediyoruz" dedi.

        Atakum'da çocukların vakit geçireceği alanların artırılması noktasında kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirten Taşçı, "Yeni Mahalle'de yapımına devam ettiğimiz çok katlı kompleks içerisinde 16 bin metrekarelik, bölgenin en büyük kapalı çocuk oyun alanını Atakum'da hayata geçiriyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde enerji sarf edebilmeleri için ilçemizdeki 20 çocuk parkını yeniledik, 35 çocuk parkını da sıfırdan inşa ettik. Bu kapsamda ilçemize 55 güvenli çocuk oyun alanı kazandırmış olduk. Bu çalışmaları yaparken tek bir amacımız var, o da Atakum'un çocuk dostu bir kent olması" şeklinde konuştu.

        Atakum'da spor alanlarının artırılması noktasında da önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Taşçı, "Çocuklarımızın sportif faaliyetlerle buluşmasını önemsiyoruz. Bu anlamda göreve geldiğimizde ilçemizde 1 adet olan spor tesisi sayısını 3 buçuk yılda 13'e katladık. Bunların yanı sıra uygun olan bazı okulların bahçesine halı sahalar inşa ettik. İlçemizdeki yaşam alanlarının artırılması noktasında gerçekleştirdiğimiz kapsamlı projelerle Atakum, yedisinden yetmişine tüm vatandaşlarımız için daha da yaşanılabilir bir kent haline geldi" diye konuştu.

        Başkan Taşçı, kendisini ziyaret eden çocuklarla tek tek ilgilenerek hediyeler verdi.

        (SAM-SLH-Y)

        12.01.2018 15:17:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler