Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık Meslek Liseli öğrenciler veremle savaşa dikkat çekti

        (Fotoğraflı)

        Ali Soydemir

        AYDIN (İHA) - Nazilli İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri 7-13 Ocak Verem ve Propaganda Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçe genelindeki ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerine verem hastalığı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

        Nazilli İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Sınıf Öğrencileri, Verem (Tüberküloz) ve Propagandası Haftası etkinlikleri dolayısıyla, Özlem Yatağan ve Müşerref Saygı isimli öğretmenlerinin rehberliğinde yaptıkları bilgilendirme eğitimlerinde Verem Hastalığına dikkat çektiler. Öğrencilerinin derste öğrendiklerini 4. sınıf öğrencilerine bilgilendirmede bulunduklarını ifade eden Nazilli İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İhsan Çatma, "7-13 Ocak Verem ve Propaganda Haftası etkinlikleri çerçevesinde okulumuz 12. Sınıf öğrencilerince ilçe merkezimizde bulunan ilkokullardaki 4. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirme seminerini gerçekleştirdik. Hastalığa karşı farkındalık yaratmak istiyoruz. Derste öğrenilen bilgilerin bölgemizdeki öğrencilerimize aktarımını sağladılar. Bu şekilde hem kalıcı öğrenme hem de öğrendiklerini aktarma fırsatını layığı ile gerçekleştiren tüm öğrencilerimizi kutlarız" dedi.

        Eğitimlerde öğrenciler tarafından Verem hastalığının tanımı, bulaşma yolları, tedbirleri, hastalığın süreçleri ve tedavi yolları hakkında slayt gösterisi desteğinde bilgiler verildi. Kendilerine yöneltilen soruları da yanıtlayan öğrenciler verem hastalığının tedavisinin mutlaka yapılabildiğine vurgu yapmalarının yanısıra hijyene önem verilmesi gerektiğini de ifade ettiler.

        (AS-MB-Y)

        13.01.2018 09:02:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler