Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da günlük evlere 47 bin lira ceza kesildi

        Kamil Can Kılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da günübirlik kiralanan evlere yapılan denetimlerde toplam 47 bin 537 lira ceza kesildi.

        Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da günübirlik evlere yönelik uygulama yapıldı. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen 86 günübirlik evde yapılan denetimlerde 27 şahıs sorgulanırken, 6 kişinin kimlik bildirimi yapmadan konakladığı, 1 evinde sisteme kayıtsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi. Yapılan uygulamada toplam 47 bin 537 lira para cezası kesildi.

        Rezidans, apart daire ve stüdyo evler şeklinde adlandırılan evlerin son dönemlerde otel gibi kullanılmaya başlanması sebebiyle muhtemel terör olaylarının önüne geçmek ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele amacıyla uygulamanın yapıldığı kaydedildi.

        (CK-HİV-Y)

        13.01.2018 10:09:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler