Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arap iş dünyası heyeti MTOSB'yi ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Kalkınma Bakanlığı himayelerinde, Mersin Valiliği koordinasyonunda, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYTDTA), Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Türk-Arap İşadamları Derneği'nin (TURAB) destekleriyle gerçekleştirilen "1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi" ve "Türk-Yemen İş Forumu" vesilesiyle Mersin'de bulunan Arap iş dünyası heyeti, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni (MTOSB) ziyaret etti.

        Kıbrıs, Fas, Tunus, Cezayir, Lübnan, Filistin, Kuveyt, Bahreyn, Irak, Suriye, Mısır, Ürdün, Sudan, Suudi Arabistan, Yemen, Hindistan, Malezya, Çin gibi ülkelerden katılım sağlayan iş adamları MTOSB Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıya MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, yönetim kurulu üyeleri Hasan Yıldırım ve Cidde Başkonsolosu Akif Menevşe katıldı. Burada konuşan Başkan Sabri Tekli, zirvenin düzenlenmesini sağlayan başta Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin Valisi Ali İhsan Su ve diğer paydaşlara teşekkür etti. Tekli, "Türkiye, bulunduğu jeopolitik konumu ile tarihi, kültürel ve sosyal alanlardaki pozisyonu, Türk ve Arap dünyasını birbirine yakın kılmaktadır. İşte bu sebeple Arap dünyası ile karşılıklı saygı, sevgi ve diyaloğa dayanan ilişkilerimiz her alanda tatmin edici düzeyde olduğu gibi sanayi dünyamızda da memnuniyetle karşılanmakta ve sanayicimiz, Arap coğrafyasında barış, istikrar ve refahın egemen olması için yürütülen çabalara güçlü ve aktif destek vermektedir" dedi.

        Arap ülkeleriyle Türkiye arasındaki mevcut ilişkilerin ve işbirliğinin yapısal temelde güçlendirilmesinin sanayi içinde büyük önem taşıdığının altını çizen Tekli, "Mersin Organize Sanayi Bölgesi gerek konumu, gerekse potansiyeli bakımından her türlü üretim faaliyetinin yapılmasına çok elverişli bir bölgede bulunmakta. Tanıtım videomuzda da gördüğünüz üzere, karşılıklı ticaretimizi arttırmak için her türlü olanağa sahibiz. Çünkü biz inanıyoruz ki, ticaret arttıkça zenginlik artar, zenginlik arttıkça ve paylaşıldıkça huzur iklimi doğar. Arap dünyası ile olan yatırım ortamını daha da arttırarak, bütün deneyimlerimizi, biz Mersin sanayicisi olarak paylaşmaya hazırız." diye belirtti.

        Konuşmaların ardından iş adamlarının sorularını yanıtlayan Başkan Tekli, 3. Organize Sanayi Bölgesi, güneş enerji santralleri, MTOSB'deki yatırım olanakları, MTOSB'de üretim yapmanın avantajları gibi konularda iş adamlarına bilgi verdi.

        (KRY-Y)

        13.01.2018 10:31:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler