Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlçe İdare Kurulu isim değişikliği başvurularını değerlendirdi

        (Fotoğraflı)

        Emre Gülle

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu, vatandaşlardan gelen isim ve soyad düzeltme taleplerini değerlendirmek üzere ilk toplantısını yaptı.

        İlk toplantıda vatandaşlardan gelen sekiz başvuru ele alınarak karar verildi. İlçe Kaymakamı Arslan Yurt başkanlığında yapılan toplantıya Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Demir, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Aytekin Uluhan, İlçe Tarım Müdürü Ufuk İşcan, İlçe Malmüdürü Necati Aksu, İlçe Nüfus Müdürü Veysel Aydoğdu ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Demirci katıldı.

        Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ''Bilindiği üzere nüfus idarelerince kayıtlara geçirildikten sonra isim ve soyad değişikliği ancak Asliye Hukuk Mahkemelerine açılacak davalarla mümkün olmaktadır. Ancak 19 Ekim 2017 tarihinde Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan değişiklik ile geçici bir süre ile bazı durumlarda isim ve soyad değişikliklerinin dava açılmadan düzeltilmesine imkan tanınmıştır'' denildi.

        Süleymanpaşa Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu konu ile ilgili ilk toplantısında sekiz başvuruyu ele alarak vatandaşların taleplerini kabul ederek nüfus kayıtlarının düzeltilmesine karar verdi. Kararda "Selahatin" olan isim "Selahattin", "Enez" olan isim "Enes", "Ahmed" olan isim "Ahmet", "Semaha" olan isim "Sema", "Kahan" olan isim "Kaan", ""Sakao" olan soyad "Saka" olarak değiştirilmesi talepleri uygun görüldü.

        Ayrıca Kaymakamlık, Vatandaşların benzer talepleri İdare Kurulca haftalık yapılacak toplantılarda değerlendirilmeye devam edileceğini bildirdi.

        (EG-MEF-Y)

        13.01.2018 11:46:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler