Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fadıloğlu, sosyal belediyecilikteki 2017 yılı rakamlarını açıkladı

        - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu:

        - "Her bireyi memnun etmek için çaba gösteriyoruz"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2017 yılında sosyal anlamda yapılan hizmetlerle ilgili rakamları açıklayarak, "Toplumumuzdaki dezavantajlı kişiler başta olmak üzere her bireyi memnun etmek için çaba gösteriyoruz" dedi.

        Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hayata geçirdikleri sosyal projelerle yüz binlerce kişiye ulaştıklarını vurguladı. İnsan hayatına ilk hizmetlerinin 'Merhaba Bebek' olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Fadıloğlu, devam eden hizmetlerin taziye hizmetleriyle son bulduğunu kaydetti. Amaçlarının, özellikle dezavantajlı kişilerin hayata daha pozitif bakmalarını sağlayacak imkanlar sunma olduğunu anlatan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "Uygulamaya giren insan merkezli projelerle toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz. Toplumumuzdaki dezavantajlı kişiler başta olmak üzere her bireyi memnun etmek için çaba gösteriyoruz. Tüm imkanlarımızla bu yönde projeleri hayata geçirerek, hizmet veriyoruz. Bu projelerin sürekliliği ve olumlu geri dönüşler bizleri de mutlu ediyor"ifadelerine yer verdi.

        15 bin 14 bebeğe "merhaba" ziyareti

        Vatandaşların her konuda destekçisi olduklarının altını çizen Başkan Fadıloğlu, Merhaba Bebek projesi ile ilgili bilgiler verdi. Fadıloğlu, "Merhaba Bebek projesiyle ilçe sınırları içinde bebek sahibi olan ailelerin en mutlu gününde yanlarında oluyoruz. Merhaba Bebek projesi kapsamında bebek sahibi olan aileleri evlerinde ziyaret ediyoruz. Yeni doğan bebeklerin çeşitli ihtiyaçlarını temin edip ailelere hediye paketi olarak sunuyoruz. 2017 yılı içerisinde 15 bin 14 bebeğe 'merhaba' dedik. 'Merhaba Bebek' projesi ile bugüne kadar toplam yaklaşık 57 bin bebek ziyaret ettik" dedi.

        Yetim ve öksüzlere merhamet eli

        Fadıloğlu, hayata geçirdikleri 'Merhamet Eli' projesi kapsamında yetim ve öksüz çocukların hayata umutla bakmalarını hedeflediklerini vurgulayarak, "Merhamet Eli projesi ile yetim ve öksüz çocuklu aileler önce tespit ediliyor, daha sonra yapılması gereken çalışmalar sırasıyla yapılıyor. Yetim ve öksüz çocuklara özel ilgi göstererek, onların geleceğe daha umutla ve güvenle bakmalarına imkan sağlıyoruz. Çocuklarımıza yönelik; eğitim, gıda, giyim gibi yardımların yanı sıra sosyal-kültürel etkinliklerle onların sosyal hayata daha kolay adapte olmaları sağlanıyor. Proje kapsamında 2017 yılı içerisinde 872 ailenin 2 bin 182 yetim ya da öksüz çocuğuna ulaştık" şeklinde konuştu.

        Yaşlılara "vefa" mutluluğu

        Fadıloğlu, yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına 'Vefa Hizmeti' projesini başlattıklarını hatırlatarak, proje kapsamında ise yaşlı ve bakıma muhtaç ailelere evlerinde genel temizlik, kuaför, berber, hastane ulaşım, su, elektrik arıza, çilingir ve pratik ev düzeni gibi hizmetlerin verildiğini kaydetti. Fadıloğlu, 'Vefa Hizmeti' projesi kapsamında 2016'da 2 bin 774 kişiye toplamda da 10 bin 216 kişiye hizmet verdiklerini aktardı.

        4 bin 666 taziye çadırı kuruldu

        Fadıloğlu, geçtiğimiz yıl sosyal belediyecilik konusunda önemli rakamlara ulaşıldığını belirterek, 2017 yılı içerisinde 4 bin 66 çadır kurulduğunu da ifade etti. Fadıloğlu, "Vatandaşlarımızın taziye ziyaretlerini en iyi şekilde ağırlamalarını sağlamak adına 2017 yılı içerisinde 4 bin 666 defa çadır kurduk. İlçemiz genelindeki 116 taziye evimizde bin 254 farklı aileye taziye hizmeti verdik. Taziye evlerimizde toplam 145 bin 850 kişilik yemek ikramında bulunduk. Bünyemizdeki aşevimizden 203 bin 760 kişi faydalanırken, çorba evimizden de 226 bin 800 kişi yararlandı. 141 merkez, 85 kırsal alanda bulunan mahallemizdeki camilerimizin ve 175 okulumuzun düzenli aralıklarla temizliğini yaptık. Vatandaşımızın rahatlığı için çalışmalarımız aralıksız devam edecek" diye konuştu.

        (SD-Y)

        13.01.2018 16:08:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler