Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sason'da Rumi yılbaşı kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Ekrem Aktaş

        BATMAN (İHA) - Batman'ın Sason ilçesinde Rumi yılbaşı yöresel etkinliklerle kutlandı.

        Rumi yılbaşı kutlamalarında renkli görüntülere sahne olan ilçedeki çocuklar, hem doyasıya eğlendi hem de harçlıklarını çıkarıp şeker topladılar. Rumi yılbaşı kutlamalarında Kılık değiştirip pamuktan sakal yapan çocuklar. Rumi yılbaşına haftalar öncesinden hazırlandıklarını belirterek, "Her yıl ocak ayının 13 ile 14 akşamı yüzümüzü boyayıp, evleri dolaşıyoruz. Birimiz Ayşo oluyor, birimiz Sofi. Ev halkından kim kapıya çıkarsa, duruma uygun dileklerde bulunuyoruz" diye konuştu.

        Yüzlerini boyatarak ev ev dolaşarak para toplayan çocuklardan, Eşref Çelik "Büyüklerimden öğrendiğim kadarıyla asırlardır bu gelenek kutlanıyor. Bizde yılbaşı olan bu geceyi kılık değiştirerek kutlama yapıyoruz. Yüzümüzü boyatarak kapı önlerinde oyun oynuyoruz. Gittiğimiz yerlerde bize para veriyorlar" dedi.

        (EA-MP-Y)

        14.01.2018 14:34:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler