Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin'de müzikli anlatı oyunu ilgiyle izlendi

        (Fotoğraflı)

        Beril Solmuşgül

        MARDİN (İHA) - Mardin Müze Müdürlüğü, müze eğitimi etkinlikleri kapsamında, somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması ve yaşatılmasına yönelik yürütülen çalışmaların bir parçası olan masal anlatıcılığı bir başka etkinlik ile izleyicilerin karşısına çıktı.

        Mardin Müzesinin organizasyonluğunda, Ferhat Budak'ın yönetip oynadığı tek kişilik performans olan müzikli anlatı oyunu "Ferhad ile Şirin" ilgiyle izlendi. Başarılı performansın sonunda ekip olarak mutlu olduklarını dile getiren Ferhat Budak, "Oyunumuz çok güzel geçti, keyifli bir akşamdı. Memleketim olan Mardin'de olmak ve Mardin halkıyla buluşmak harikaydı. Umut doldum. Müze müdürü sevgili Nihat Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

        Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan ise, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi, Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında da masalların, kentlerin ve halkların belleğini, yaşantısını, duygularını, gelenek ve göreneklerini asırlar boyunca dilden dile, kuşaktan kuşağa aktardıklarını belirterek, unutulmaya yüz tutan bu ortak kültürel mirasın hatırlanmasını beklediklerini dile getirdi.

        Oyunu izlemek Gaziantep'ten gelen İrem Özer ise, "İki gündür Mardin'deyim. Mardin evleriyle, kültürüyle sesiyle her bir taşa mana katan medeniyet yaşanmışlıklarıyla bize bir masal yaşattı. Bunun yanın da bir de Ferhat ile Şirinin aşkına şahit olduk burada. Gaziantep'te öğretmenim ve çocuklarımı masalla buluşturma gayretindeyim. Mardin Müze Müdürlüğü tarafından organize edilen bu etkinlik bize masal kapılarını açtı" diye konuştu.

        (BS-MP-Y)

        14.01.2018 15:17:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler