Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi sokakta can korkusuyla yaşıyorlar

        (Fotoğraflı)

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Karacasu ilçesine bağlı Büyükdağlı Mahallesinde koruma altındaki Hacı Arap Sokakta mahalle sakinleri göçen duvarlar ve yıkılma tehlikesi altındaki çatıların içinde yaşamlarını sürdürüyor.

        Kararacasu'ya bağlı Büyükdağlı Mahallesinde Safranbolu ve Şirince olabilecek potansiyele sahip tarihi Hacı Arap Sokak sakinleri tehlike içinde yaşamlarını sürdürüyor. Arnavut kaldırımlı tarihi sokakta başlarına bir şey düşecek korkusuyla yürümeye çekinen mahalleliler, yetkililerden çözüm bekliyor. Koruma altında bulunan evlerin duvarları göçüp, çatıları yıkılma tehlikesi içinde bulunduğunu söyleyen mahalleliler kendilerinin başka bir yere taşınarak sokağın turizme kazandırılmasını istiyorlar.

        Sokakta 25'e yakın tarihi evde 100'e yakın kişinin yaşadığını söyleyen Muhtar Yaşar Ceylan, "Başımıza bir şey düşse hesabını kim verecek" dedi. Evlerde herhangi bir çalışma yapma düşüncesi içerisine girseler çok fazla prosedür gerektiğini ifade eden Ceylan, "Bütün yetkililer yapacağız diyorlar öyle kalıyor. Nedense buraya bir şey yapılamıyor. Tamam, koruma altında ama düzenli bir şekilde düzenleyelim ve koruyalım. Düzenli bir şekilde yapalım" ifadelerini kullandı.

        (İK)

        14.01.2018 16:22:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler