Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maya Kadın Yaşam Merkezi kışın da dopdolu

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın İpekyolu Belediyesi, toplamda 200 bin kişiye hitap eden kültür, sanat, eğitim ve meslek kurslarını sürdürüyor.

        İpekyolu Belediyesinden yapılan açıklamada, Maya Kadın Yaşam Merkezinin en önemli kurs duraklarından bir tanesi olduğu belirtildi. Açıklamada, "Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonundaki kurslarda, ev tekstili ürünleri, el sanatları, kadın giysileri dikimi ve trikotaj branşlarında 80 bayan kursiyere eğitim veriliyor. Bununla birlikte, kadın kursiyerlerimize tanınan bir diğer imkan da kurs malzemelerinin belediyemiz tarafında temin edilmesi. Bu çerçevede, kursiyerlerimiz hiçbir masraf yapmadan, eğitim alarak yaptıkları ürünleri ister kendi ihtiyaçlarında, isterlerse de satış yaparak ekonomik gelir amaçlı da kullanabiliyorlar. İş-Kur ve İpekyolu Halk Eğitim Merkezi destekli ve bitiminde katılımcılara sertifika da verilecek 5 ay süreli kurslarımızda, kursiyerlerimize aylık 500 TL ücret veriliyor. Belediyemizin, kadınlarımızın meslek ve beceri edinmelerinin yanı sıra, sosyal faaliyetlere katılımını hedefleyen bu ve benzer projeleri, mevsim ayırt etmeksizin sürecektir" denildi.

        (MSA-Y)

        15.01.2018 10:01:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler