Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Simav'ın giysi bankası muhtaçların yanında

        - Simav Belediyesi'nin başlattığı giysi kumbarası hizmeti ile oluşturulan giysi bankası, mağazayı aratmıyor

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav Belediyesi tarafından 14 ayrı merkeze kurularak başlatılan giysi kumbarası uygulamasından toplanan giysilerin, yıkanıp ütülendikten sonra dağıtımı yapılıyor.

        Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, kullanılacak durumda olan ikinci el eşyaların giysi kumbaralarında toplanarak, giysi bankası aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldığını belirtti. Özkan, "Belediyemiz bünyesinde açılan giysi bankasına gelen vatandaşlar, tepeden tırnağa her türlü kıyafet ve ayakkabıyı ücretsiz alabiliyor. Elbiseden ayakkabı ve çantaya, sünnet kıyafetinden gelinliğe, eşofman ve pijamaya kadar her türlü giysi ihtiyacının temin edildiği giysi bankası, bir mağaza özeniyle hizmet veriyor. Bağış yoluyla toplanan kıyafetler, görevli personellerimiz tarafından önce kontrolden geçiriliyor, giyilebilecek durumda olanlar askılarda alıcılarını bekliyor. Hiçbir belge ve bilgi alınmaksızın, ihtiyaç sahibi vatandaşlar uygun giysi ve eşyaları alabiliyor. Simav'da ihtiyaç sahibi vatandaşların giyebileceği temiz kıyafetlerin yer aldığı giysi bankamızda , ikinci el kıyafetlerin yanı sıra hiç kullanılmamış olanları da yer alıyor. Hayırsever vatandaşların yanında, imalatçı firmalarında bağışladığı kışlık giysiler de bulunuyor" dedi. (MEİ-EFE)

        15.01.2018 10:22:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler