Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis'te 'Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi' toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 'Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi' konulu bir toplantı yapıldı.

        Bölge hayvancılığının en büyük sorunlarından olan yavru ölümlerinin önüne geçebilmek adına Bitlis İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Yavru Ölümleri İle Mücadele ve Koordinasyon Birimi kuruldu. Konu ile alakalı yapılan açıklamada, "Müdürlüğümüzde görevli olan tüm veteriner hekimler ve tüm serbest çalışan veteriner hekimler ile bilgi ve istişare toplantısı düzenlenmiştir. Buzağı ölümlerinin önlenmesi ve mücadelesi ile alakalı afişler ve broşürler hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildi. 2018 yılında her yetiştirici ile bire bir istişare edilerek bilgi alınacaktır. Her köyde konu ile ilgili sunumlar yapılacak ve bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Her köyde pilot işletme seçilerek yavru ölümlerinin azaltılması ve verimin arttırılması için özel çalışmalar yapılacaktır. Bu durumun diğer yetiştiricilere örnek teşkil etmesi amaçlanmaktadır. Yavru ölümlerinin önüne geçilerek hem ekonomik kaybın önlenmesi hem de verimin arttırılması amaçlanmaktadır" denildi.

        (VO-MSA-Y)

        15.01.2018 11:20:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler