Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzol: 'Okuyan nesil diz çökmez'

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Güneydoğu'nun kanaat önderlerinden ve İzol Aşireti'nin genç sözcüsü Ramazan İzol, Türkiye'nin konum itibariyle İpek Yolu Projesinde çok stratejik bir konuma sahip olduğunu ve bölgede büyük oyunlar döndüğünü belirterek, "Soğuk savaş sıcağa dönmek üzere. Halkımızın çok uyanık olmasını rica ediyorum. Okusunlar, okuyan nesil diz çökmez." dedi.

        Gündeme ilişkin değerlendirme yapan Ramazan İzol, "Tarihte ecdadımız Osmanlı bütün dünyaya gücünü gösterdi. Sonra dünyanın entrikaları, oyunları ve içimizdeki hainler Osmanlı'nın bir çarşaf olan toprağını bir mendil de olsa korumaya çalıştık. Artık durma, duraklama değil, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana son 10 senedir ilerleme politikasına girdi. Tüm dünyaya gücünü göstermeye çalıştı ve çalışıyor. Bu ilerleme sürecinde 2023 ilerlemenin zirvesi olarak adlandırılıyor. Biz 2023'e ne kadar girmek istiyorsak, 2023'e Türkiye'nin güzel bir şekilde girmesini istemeyen bir dünya ile karşı karşıyayız. Bu dünya; emperyalist güçlerin, keşfedilmek üzere değil hükmedilmek üzere alınan Amerika kıtasının, İsrail'in Yahudi localarının, mehdi ve mesih projesini dünyaya tekrardan sokmaya çalışanların oluşturduğu bir dünyadır. Bu yapı ve kurumlar geleceklerini güvene almak için vadedilen günün gelmesi için kaos planını devreye soktular ve o kaosa Türkiye'yi sürüklemeye çalışıyorlar. Ama Allah'ın izniyle hiçbir zaman bu emellerine ulaşamayacaklar" şeklinde konuştu.

        Bahçeli'nin Yenikapı çıkışı

        Devlet Bahçeli'nin, "Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını desteklemeye hazırız, seçildikten sonra da desteklemeye devam edeceğiz ve Yenikapı ruhunu sürdüreceğiz" çıkışını değerlendiren İzol, "Türkiye'de devlet adamı dediğimizde Devlet Bahçeli'nin ilk isimlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Söz konusu makam ve mevki değil, burada söz konusu ülkenin ve devletin devamiyeti ve selahiyetidir. Bu selahiyetten doğacak olan her evlat hayırlı veya hayırsız bizim başımıza bela veya nimet olabilir. Devlet Bahçeli'nin öngörüsü ve tecrübesini ele aldığımız zaman şuandaki mevcut sistemde hali hazırda cumhurbaşkanlığı yapan sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve izlemiş olduğu politika, devlet otoritesi, dış dünyayla yapmış olduğu çabalar ve çalışmalar, uluslararası ülkemizin üzerinde kurulmaya çalışılan oyunlar nedeniyle dış ülkelerle yapmış olduğu hamleler ve onların diz çöktürme hamlelerine karşılık tam tersi kendilerinin diz çökmesi sağlandı. Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu bu gayret takdire şayandır. Sayın Devlet Bahçeli hali hazırda idareyi elinde götüren, devletin idareyi eline verdiği bir cumhurun başkanını milletin desteğiyle onure edip böyle bir açıklamada bulunması gayet normaldir" dedi.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasetten ibaret bir devlet olmadığını dile getiren Ramazan İzol, "Biz cumhuriyet olarak 90 küsur senedir yönetiliyoruz ama 14 tane devlet, 1 tane cumhuriyet kurmuşuz. Şuanda bütün dünyaya diz çöktüren bir devletten bahsediyorum. Mesele siyasi mesele değil, devlet meselesidir. Yenikapı'da siyaset yoktu, bütün partiler bir araya geldi. Devlet Bahçeli aslında Yenikapı'yı işaret ederken 15 Temmuz ruhunu ortaya koydu. Birlik ve beraberlik ruhunda asıl ortaya çıkan unsur şu olmalıdır; bundan sonra makam ve mevkiler önemli değil, yeter ki içinde yaşadığımız toprak parçasının makamı en üstte ve mevkisi zirvede olsun" değerlendirmesinde bulundu.

        İyi Parti hakkındaki görüşlerini aktaran İzol, "Parti yönetimine ve kadrosuna baktığımız zaman aynı görüşte insanları görmüyorsunuz. Böyle toplama bir unsura sahip olan parti kendi içinde parçalanır. Benim aldığım duyumlara göre, Meral Akşener ve partisinin maddi olarak çok yüksek kaynakları olduğu söyleniyor ve bu kaynaklara bir açıklama getirilmiyor. Bu da akla dış mihrakları getiriyor. Meral Akşener dışarıdan kontrol edilen bir liderdir" şeklinde konuştu.

        Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkeyi ileriye taşıyacak

        2019 yönetim sistemi değişikliğini değerlendiren Ramazan İzol, "Bugün bu duruma en sert bir şekilde karşı çıkan Amerika'ya baktığımız zaman Amerika'nın başkanlık sistemiyle yönetildiğini görüyoruz. Şu an dünyada güç olarak Rothschild ve Pentagon, yani para ve silah konuşuluyor. Para ve silah dediğimizde akla İngiltere ve Amerika gelir. Biri başkanlıkla diğeri krallık sistemiyle yönetilir. İngiltere'nin yönetimine baktığımız zaman Osmanlı'yı taklit ettiği açıktır. Türkiye'nin başkanlık sistemi, ülkeyi ileri taşıyacak bir sistemdir. Aynı zamanda kavgaların sonlanmasına sebep olacaktır. Sayın cumhurbaşkanımız Ak Parti'nin Genel Başkanı olabilir, cumhurbaşkanı da, partili bir cumhurbaşkanı da olabilir. Zaten cumhurbaşkanımız partili bir cumhurbaşkanı olmasa kimin tarafında olduğu bellidir" dedi.

        Yabancı istihbaratın ve ülkemiz içindeki içten çatırdatma olaylarının çok eskilere dayandığını belirten İzol, "Günümüzde aynı oyun ve entrikalar gündeme geliyor. Benim aldığım duyuma göre son 2-3 aylık süreç içerisinde Türkiye'yi kaosa sürüklemek için 80 bin yabancı istihbarat mensubu Türkiye'ye giriş yapmaya çalışmış ve Türkiye'ye girmiştir. Ancak istihbaratımız onlara gereken işlemi yapmıştır. Özellikle İpek Yolu Projesine dahil olan ülkelerde çok büyük oyunlar oynanıyor. Stratejik ortağımız olan İran'la ilgili son dönemlerde bir hamle yapıldı. Türkiye'de hamle yapıldı ama Türkiye'nin güçlü yapısı bunu kırdı. Türkiye'nin sert kabuğunu kırmak imkansız durumda. Referandum Barzani'nin sonu olur demiştim. Amerika ve İsrail Barzani'yi yalnız bırakacaklar demiştim ve bu gerçekleşti. Çünkü Amerika oradaki idarenin karışmasını istiyor. Amerika'nın PYD'ye göndermiş olduğu 3000- 4000 tır silahtan bahsediliyor ve ortada bir sessizlik var. Şuanda sınırda büyük bir oyun dönüyor. Soğuk savaş sıcağa dönmek üzere. Halkımızın çok uyanık olmasını rica ediyorum. Okusunlar, okuyan nesil diz çökmez" diyerek sözlerini tamamladı.

        (ÖA)

        15.01.2018 11:24:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler