Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz'in 'Evde Bakım Hizmetleri' başarıyla sürüyor

        - Akdeniz Belediye Başkanı Muhattin Pamuk:

        - "Bizim için en büyük ödül, alacağımız hayır dualarıdır"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Akdeniz Belediyesi'nin, ilerleyen yaşları veya hastalık nedeniyle kişisel bakım ve ev temizliği gibi ihtiyaçlarını yerine getiremeyen bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlara yönelik Mersin'de başlattığı 'Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti' devam ediyor.

        228 eve sürekli hizmet verildi, 700 ev temizlendi, 15 evin çatısı onarıldı

        Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında ekipler tarafından sahada yapılan araştırmalar sonucu, 2017 yılı içerisinde 383 ev tespit edilip yüz yüze görüşmeler yapılırken, görüşülen bu evlerden 228'inin hizmet vermeye uygun olduğu anlaşıldı. Yine ekipler tarafından, toplamda periyodik olarak gidilenler dahil bugüne dek yaklaşık 700 evin temizliği yapıldı. Uygulama sayesinde 15 aileye giyecek ve eşya yardımı, 23 hasta vatandaşa refakat hizmeti, Ramazan ayında 350 gıda kolisi, 95 eve de Sosyal Yardımlaşma Vakfı destekli gıda yardımı yapıldı. Yine ekipler tarafından tespit edilen 50 vatandaşa da evde kişisel bakım hizmeti verildi. Evde yaşlı bakım hizmeti sırasında, ilçenin farklı mahallelerinde yaşayan ve evleri aşırı yağışlardan zarar gören 15 vatandaş da tespit edilerek, bu vatandaşların evlerinin çatıları onarıldı, duvarların boya-badanası yapıldı.

        Hasta vatandaşlar hastaneye götürülüp tedavi ettiriliyor

        Kadın ve Aile Müdürlüğü ekipleri, yaşlı ve engelli vatandaşların bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, muayene olacak hasta vatandaşları da araçla evlerinden alıp hastaneye götürüyor ve burada muayene bitene dek yanlarından ayrılmıyor. Ekipler, hastanedeki işlemler bittikten sonra vatandaşı tekrar evine bırakıyor. Evde bakım ve temizlik hizmeti için gelen Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü ekiplerini karşılarında görünce mutlu olan vatandaşlar, uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiriyor, belediye yetkililerine şükran ve teşekkürlerini ifade ediyor.

        Pamuk: "Bizim için en büyük ödül, alacağımız hayır dualarıdır"

        Mersin'de ilk kez Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan "Evde Bakım Hizmetine" ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, insan odaklı sosyal proje ve hizmetlere özel bir önem verdiklerinin altını çizdi. "Yaşlılarımızı sevip onları korumak, saygı ve hürmet göstermek en büyük erdemlerdendir" diyen Pamuk, "Akdeniz Belediyesi olarak, çok önem verdiğimiz proje ile evde bakım ve temizlik hizmetini vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Bu hizmetimizle, yaşlı veya engelli insanlarımıza aileleri kadar yakın olmaya çalışıyoruz. Bizim için en büyük ödül de onlardan alacağımız hayır dualarıdır. Bakıma muhtaç insanlarını korumayan, onlara sahip çıkmayan toplumların geleceği de sağlam olamaz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın daima yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Belediyemiz imkanlarını zorlayarak bu hizmetimizin kapsamını daha da genişletecek, böylece çok daha fazla insanımıza ulaşacağız. Evinde veya çevresinde bakıma muhtaç yaşlısı veya engellisi olan insanlarımızın, belediyemiz Kadın ve Aile Müdürlüğüne başvurmaları halinde gereken her türlü yardım ve destek en kısa sürede sağlanacaktır" dedi.

        Prosedür Nasıl İşliyor?

        Yaşlı ve engelli vatandaşlara sunulan evde bakım ve temizlik hizmeti, Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü'ne yapılan müracaatlar ve muhtarların da yardımını alarak müdürlüğün başlattığı araştırmayla başlıyor. Akdeniz ilçe sınırları içinde yaşayan ve hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü vatandaşlar tespit edildikten sonra ekipler tarafından yaşadığı ev ziyaret edilerek ihtiyaç duyduğu hizmetler belirleniyor.

        (HSK-Y)

        15.01.2018 11:57:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler