Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğan'a 'Gazi Mecliste O Gece' kitabı hediye edildi

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ı misafir etti.

        İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünivar'ı makamında ağırladı. Ünivar, Başkan Doğan'a yaptığı ziyarette kendi yazmış olduğu 'Gazi Mecliste O Gece' isimli kitabını hediye etti. Ünivar'a belediye binasını gezdiren Başkan Doğan, ziyaretin kendisi için çok büyük bir önemi olduğuna değindi.

        Ülkemizdeki ve şehrimizdeki sağlık sektörünün bu aşamaya gelmesinde Prof. Dr Necdet Ünivar'ın büyük emekleri olduğuna vurgulayan Başkan Doğan "Bugün ülkemiz sağlıkta çağ atladıysa bu durumun emekçilerinde biri de değerli kardeşimdir" dedi.

        Prof. Dr. Necdet Ünivar'ın 15 Temmuz gecesi TBMM'de yaşananları anlatan 'Gazi Mecliste O Gece' adlı kitabın milletimiz için önemine dikkat çeken Başkan Doğan "15 Temmuz gecesi, Türk milletinin, ülkemizim birlik, beraberlik ve geleceğine kasteden hainlere karşı destansı bir mücadele verdiğimiz bir geceydi. O gece yaşadıklarımız canımızı çok acıttı. Bizim askerimiz dediğimiz, üniformayı giymiş, bizim silahlarımızı, tankımızı, tüfeğimizi elinde tutan hainler, bizim vatandaşlarımıza saldırıp şehit ettiler. Hain girişimde bayrak, vatan, ezan dendiği zaman hep birlikte omuz omuza, gönül gönülle hareket ederek, alçaklara 'dünyayı dar ederiz' mesajını tüm dünyaya verdik. 15 Temmuz'da Türk milleti kadınıyla, erkeğiyle, genciyle büyük bir destan yazdı. Şehitler verdik ama vatanımızı hainlere teslim etmedik. Türk milleti olarak "irade bizimdir" diyerek hem hainlere hem de bütün dünyaya en güzel dersi verdik" şeklinde konuştu.

        Yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini belirten Başkan Doğan, "Yaşadığımız bu hain girişimden toplum olarak dersler çıkararak bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için daha çok çalışıp mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize ve aziz milletimizin yüce iradesine karşı yapılan hain kalkışmayı bir kez daha lanetliyoruz. Bu kalkışmada ülkemizin geleceği için şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

        Başkan Doğan'la çok uzun süredir beraber çalıştığını dile getiren AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünivar, "Nevzat başkanımızla 16 yıldır AK Parti çatısı altında milletimize hizmet ediyoruz. 2002 yılında ben müsteşarlık görevimi yerine getirirken, Başkanımız da o zaman Kocaeli milletvekiliydi ve sağlık konusunda çok büyük desteğini gördüğümüz bir arkadaşımdır. Kocaeli'nin sağlık meseleleriyle ilgili olarak bizi her zaman sıkıştırırdı. 2003 yılında Bingöl'de bir deprem olmuştu. O depremde de Başkanımız sabahın erken saatlerinde bakanlığa gelmiş 'Gölcük depremini yaşadım. Depremdeki durumu biliyorum ve Bingöl'e gidip, arkadaşlarımıza yardım etmek istiyorum' demişti. Her yerde göğsümüzü kabartan UMKE'nin kuruluşuna vesile oldu. Başkanımızın katkısını unutmak mümkün değil. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

        (CA-AY)

        15.01.2018 12:03:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler